Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Πάνω από 2.000 ανεξέλεγκτες υγειονομικές "βόμβες" στη χώρα - Εκθεση του ΥΠΕΝ

Πάνω από 2.000 ανεξέλεγκτες υγειονομικές
Από τους 2.062 χώρους που βρέθηκαν ρυπασμένοι από επικίνδυνα απόβλητα, σημειώνεται ότι οι 855, δηλαδή το 41,4% βρίσκεται στην Αττική
Περισσότερες από 2.000 υγειονομικές και περιβαλλοντικές βόμβες βρίσκονται σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με πολυετή έρευνα που έγινε για λογαριασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", στην έκθεση επισημαίνεται ότι σημαντικός αριθμός από τους ρυπασμένους χώρους είναι ανεξέλεγκτος και σχεδόν οι μισοί, εντοπίστηκαν στην Αττική.
Η έκθεση κατέγραψε και αξιολόγησε την επικινδυνότητα χώρων που είναι ρυπασμένοι από βιομηχανικά και επικίνδυνα απόβλητα σε 10 περιοχές-Αττική, Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Ευβοια, Κοζάνη, Αχαϊα, Ηράκλειο, Μαγνησία,Καβάλα και Χαλκιδική.
Η έρευνα ξεκινησε το 2013 για το υπουργείο Περιβάλλοντος και πραγματοποιήθηκε από την κοινοπραξία εταιρειών Enviroplan ΑΕ, ΕΠΕΜ ΑΕ και Enveco ΑΕ, ενω παραδόθηκε πριν από λίγες μέρες στο υπουργείο όπου βρίσκεται πλέον σε επεξεργασία.
Από τους 2.062 χώρους που είναι ρυπασμένοι, σημειώνεται ότι οι 855, δηλαδή το 41,4% βρίσκεται στην Αττική.
Ειδικά για τα επικίνδυνα απόβλητα, στην Αττική εντοπίστηκαν 601 ρυπασμένοι χώροι και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη, η Βοιωτία, η Ευβοια, η Μαγνησία, η Καβάλα, το Ηράκλειο, η Χαλκιδική και η Κοζάνη.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης