Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Ενθερμοι υποστηρικτές της "πράσινης" ενέργειας οι Αμερικανοί σύμφωνα με το Yale

Ενθερμοι υποστηρικτές της
Οι περισσότεροι Αμερικανοί υποστηρίζουν την ευρύτερη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αυστηρότερους κανονισμούς για την απελευθέρωση του διοξειδίου του άνθρακα
Η πλειοψηφία των Αμερικανών πιστεύει ότι η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική και τους απασχολεί η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Yale, είδηση που έρεται σε αντιδιαστολή με τον Πρόεδρο Donald Trump που χαρακτηρίζει την υπερθέρμανση του πλανήτη «μια φάρσα».
Σύμφωνα με το Yale, το 72% των Αμερικανών πιστεύει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη λαμβάνει χώρα, ενώ το 53% των Αμερικανών πιστεύουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη οφείλεται κατά κύριο λόγο στις ανθρώπινες δραστηριότητες, και το 71% εμπιστεύεται την επιστημονική έρευνα για την κλιματική αλλαγή.
Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα βλάψει τους ανθρώπους στις ΗΠΑ, είπε το 58% των Αμερικανών στην έρευνα, και το 63% είπαν ότι θα βλάψει τους ανθρώπους στις αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ το 70% είπαν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα βλάψει τις μελλοντικές γενιές.
Σε αντίθεση με τη γενική αντίληψη, οι περισσότεροι Αμερικανοί υποστηρίζουν επίσης την ευρύτερη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αυστηρότερους κανονισμούς για την απελευθέρωση του διοξειδίου του άνθρακα,έδειξε η έρευνα.
Το 82% των Αμερικανών δήλωσαν ότι υποστηρίζουν τη χρηματοδότηση της έρευνας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και 66% είπαν ότι το 20% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης