Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Με Προεδρικό Διάταγμα μετεγκαθίστανται οι οικισμοί Ακρίνης και Αναργύρων λόγω των ορυχείων λιγνίτη

Με Προεδρικό Διάταγμα μετεγκαθίστανται οι οικισμοί Ακρίνης και Αναργύρων λόγω των ορυχείων λιγνίτη
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης δεσμεύτηκε να ζητήσει και την άποψη της ΔΕΗ επ’ αυτού, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Στην τελική ευθεία μπαίνει το Προεδρικό Διάταγμα για τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών Ακρινής Κοζάνης και Αναργύρων Φλώρινας, στους οποίους έχουν σημειωθεί καθιζήσεις του εδάφους εξαιτίας της λειτουργίας των ορυχείων λιγνίτη Αμυνταίου.
Αυτό αποφασίσθηκε μετά τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης μετά τη σχετική ενημέρωση που έλαβε απ’ όλους τους εμπλεκόμενους, διαπίστωσε την ανάγκη να δρομολογηθούν τα θέματα που σχετίζονται με το Προεδρικό Διάταγμα, ώστε να είναι πλήρες από νομοπαρασκευαστικής και τεχνικής άποψης.
Δεσμεύτηκε δε, να ζητήσει και την άποψη της ΔΕΗ επ’ αυτού, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Το Προεδρικό Διάταγμα θα είναι κάτι ξεχωριστό από τη διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των υφιστάμενων οικισμών.
Η σύσκεψη έγινε παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, βουλευτών και αντιπεριφερειαρχών της Κοζάνης και της Φλώρινας, των αντιπεριφερειαρχών Ενέργειας και Οικονομικών, των Δημάρχων Κοζάνης, Εορδαίας και Αμυνταίου, των εκπροσώπων των κατοίκων των δύο οικισμών και του γενικού διευθυντή της ΑΝΚΟ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης