Περιβάλλον

Μαδρίτη: Eκτός κέντρου τα παλαιότερα και ρυπογόνα αυτοκίνητα το 2025

Μαδρίτη: Eκτός κέντρου τα παλαιότερα και ρυπογόνα αυτοκίνητα το 2025
Στο πλαίσιο της απαγόρευσης, το επιτρεπόμενο όριο εκπομπής διοξειδίου του αζώτου (nitrogen dioxide) - ένα δηλητηριώδες αέριο που «ενοχοποιείται» για πρόκληση αναπνευστικών προβλημάτων - από αυτοκίνητα θα μειωθεί κατά 15%
Η πόλη της Μαδρίτης σχεδιάζει να αποκλείσει από το κέντρο της τα παλαιότερα και περισσότερο ρυπογόνα αυτοκίνητα με έναρξη εφαρμογής του μέτρου από το 2025, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 13/3/2017.
Στο πλαίσιο της καταπολέμησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, από το 2025 στην ισπανική πρωτεύουσα θα απαγορεύεται η είσοδος βενζινοκίνητων αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν πριν το 2000, καθώς και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν πριν το 2006, κατηγορίες οχημάτων στις οποίες σήμερα αντιστοιχεί το 20% της μόλυνσης όλων των ταξινομημένων αυτοκινήτων που βρίσκονται σε κυκλοφορία.
Στο πλαίσιο της απαγόρευσης, το επιτρεπόμενο όριο εκπομπής διοξειδίου του αζώτου (nitrogen dioxide) - ένα δηλητηριώδες αέριο που «ενοχοποιείται» για πρόκληση αναπνευστικών προβλημάτων - από αυτοκίνητα θα μειωθεί κατά 15%, όπως ανέφερε η δήμαρχος της Μαδρίτης, Manuela Carmen.
Η ισπανική πρωτεύουσα έχει αποτύχει επί οκτώ συναπτά έτη στην ικανοποίηση των πανευρωπαϊκών προδιαγραφών ποιότητας αέρα που έχει θέσει η Ε.Ε..
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Μαδρίτη, η δήμαρχός της ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα 30 μέτρων αξίας 544 εκατ. ευρώ, στα οποία περιλαμβάνεται η παροχή κινήτρων για τη μεγαλύτερη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και την ανάπλαση αστικών περιοχών της πρωτεύουσας.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης