Περιβάλλον

Εξι χρόνια έκλεισαν από το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα - Εκδηλώσεις μνήμης για τους νεκρούς της Ιαπωνίας

Εξι χρόνια έκλεισαν από το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα - Εκδηλώσεις μνήμης για τους νεκρούς της Ιαπωνίας
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών στις περιοχές που είναι συνδεδεμένες με την τριπλή καταστροφή: τον σεισμό και το τσουνάμι όπου έχασαν τη ζωή τους 18.446 άνθρωποι και το δυστύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, που προκάλεσε τον εκτοπισμό 123.000 ανθρώπων
Η Ιαπωνία τίμησε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων του σεισμού και του τσουνάμι, που σημειώθηκαν πριν από έξι χρόνια, προκαλώντας την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα.
Χιλιάδες άνθρωποι επισκέφθηκαν τα παράλια μήκους άνω των 500 χιλιομέτρων του βορειοανατολικού αρχιπελάγους που είχαν πληγεί από τον σεισμό και το τσουνάμι.
O καταστροφικός σεισμός των 8,9 ρίχτερ, στις 11 Μαρτίου 2011, προκάλεσε το παλιρροϊκό κύμα που έπληξε σφοδρότατα τις ακτές της ανατολικής Ιαπωνίας, επιφέροντας ανυπολόγιστες καταστροφές και σκορπώντας το θάνατο σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.
Το τσουνάμι είχε ως αποτέλεσμα την τήξη των τριών εκ των έξι αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα, με αποτέλεσμα την έκλυση τεράστιων ποσοτήτων ραδιενέργειας στο περιβάλλον.
Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας NHK, μετέδωσε εικόνες κατοίκων να πετούν λουλούδια στον ωκεανό για να κατευνάσουν τις ψυχές των νεκρών.
Πλήθη συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών στο Σεντάι, το Ισινομάκι, το Ρικουζεντακάτα, το Μιναμισανρίκου και όλες τις κοινότητες τα ονόματα των οποίων είναι πλέον συνδεδεμένα με την τριπλή καταστροφή: τον σεισμό και το τσουνάμι όπου έχασαν τη ζωή τους και εξαφανίσθηκαν 18.446 άνθρωποι και το δυστύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, που προκάλεσε τον εκτοπισμό 123.000 ανθρώπων εξαιτίας της ραδιενέργειας.
Σιγή ενός λεπτού τηρήθηκε σε όλη τη χώρα στις 14:46 (07:46 ώρα Ελλάδας), ακριβώς τη στιγμή που στις 11 Μαρτίου 2011 σημειώθηκε ο τρομερός σεισμός μεγέθους 8,9 ρίχτερ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης