Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

CDP: Οκτώ μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα όσο και οι ΗΠΑ

CDP: Οκτώ μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα όσο και οι ΗΠΑ
Σύμφωνα με έκθεση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, οι δραστηριότητες των εταιρειών αυτών ευθύνονται για το 1/3 των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Οκτώ από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες του κόσμου συμβάλουν με εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στην κλιματική αλλαγή, όσο συνολικά οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με έκθεση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Carbon Disclosure Project (CDP) με έδρα το Λονδίνο.
Στην έκθεση αναφέρονται η Saudi Aramco, η Exxon Mobil, η Gazprom, η National Iranian Oil Co., η BP Plc και η Royal Dutch Shell Plc, οι οποίες είναι μεταξύ των οκτώ εταιρειών, των οποίων οι δραστηριότητες είναι υπεύθυνες για το 1/3 των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, σύμφωνα με την έκθεση.
Σύμφωνα με την CDP, τα ευρήματα υποδεικνύουν, ότι θα προκύψουν καλύτερα αποτελέσματα για το περιβάλλον, αν τεθούν στο επίκεντρο της χάραξης πολιτικής οι πρακτικές αυτών των εταιρειών, αντί των εθνικών περιβαλλοντικών πολιτικών.
«Ένας τρόπος για να οδηγήσουμε πραγματικά προς τα εμπρός την δράση για το κλίμα, είναι να εξετάσουμε τους βασικούς παραγωγούς των ορυκτών καυσίμων, που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που φέρνει στο φως η CDP», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης Paul Simpson.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης