Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την κλιματική αλλαγή για το 2017

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την κλιματική αλλαγή για το 2017
Φέτος το διοξείδιο του άνθρακα - το κατεξοχήν «αέριο του θερμοκηπίου» για την κλιματική αλλαγή- αναμένεται να φθάσει ή και να ξεπεράσει τα 410 ppm, σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις για το 2017 από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το κλίμα, καθώς φέτος το διοξείδιο του άνθρακα - το κατεξοχήν «αέριο του θερμοκηπίου» για την κλιματική αλλαγή- αναμένεται να φθάσει ή και να ξεπεράσει τα 410 ppm, σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις για το 2017 από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας.
Μόλις πριν από τέσσερα χρόνια το διοξείδιο του άνθρακα για πρώτη φορά είχε ξεπεράσει στην ατμόσφαιρα τα 410 ppm (μέρη ανά εκατομμύριο).
Τα επίπεδα του διοξειδίου εμφανίζουν εποχικές διακυμάνσεις μέσα στο έτος.
Οι νέες εκτιμήσεις, σύμφωνα με το «New Scientist», δείχνουν ότι σε μέσα επίπεδα το ατμοσφαιρικό διοξείδιο θα αυξηθεί φέτος κατά 2,5 ppm και θα φθάσει τα 408 ppm (parts per million), δηλαδή 408 μόρια διοξειδίου ανά ένα εκατομμύριο σωματίδια του αέρα.
Όμως η πρόβλεψη για τον Μάιο, τον κατεξοχήν μήνα που το διοξείδιο ανεβαίνει, είναι ότι για πρώτη φορά το μέσο μηνιαίο επίπεδό του θα φθάσει ή και θα ξεπεράσει τα 410 ppm.
Με αυτό το ρυθμό ανόδου, οι Βρετανοί επιστήμονες εκτιμούν ότι το επίπεδο του διοξειδίου θα έχει διπλασιασθεί έως το τέλος του τρέχοντος αιώνα, σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδά του.
Ο διπλασιασμός του διοξειδίου θα ανεβάσει τη θερμοκρασία του πλανήτη περίπου κατά τρεις βαθμούς Κελσίου μέσα στις επόμενες δεκαετίες και κατά έξι βαθμούς μέσα στους επόμενους αιώνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης