Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Πολωνία: Πυρά κατά της Ε.Ε για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά άνθρακα

Πολωνία: Πυρά κατά της Ε.Ε για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά άνθρακα
Η Πολωνία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων προκειμένου να διευκρινισθεί η νομοθεσία
Η Πολωνία δεν θεωρεί δεσμευτική την συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις  μεταρρυθμίσεις στην αγορά άνθρακα, επειδή δεν είχε την πλήρη υποστήριξη των «28» ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 2/3/2017 το υπουργείο περιβάλλοντος της χώρας.
 Η Πολωνία δεν αποκλείει να προσφύγει για το θέμα στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων προκειμένου να διευκρινισθεί  η νομοθεσία, δήλωσε στο Reuters  ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος Pawel Mucha.
 Η Πολωνία ήταν μεταξύ των εννέα χωρών που αντιτίθενται στη συμφωνία που υποστηρίζεται από 19 υπουργούς περιβάλλοντος της ΕΕ για την πολυαναμενόμενη μεταρρύθμιση του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών (ETS), που θεωρείται  η ναυαρχίδα της πολιτικής της ΕΕ για την επίτευξη των στόχων των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
 Η  Πολωνία φοβάται ότι οι  μεταρρυθμίσεις στο σύστημα cap-and-trade θα προκαλέσουν υπερβολικά μεγάλες επιβαρύνσεις για ενεργοβόρες βιομηχανικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας  με καύση άνθρακα.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Πολωνίας δήλωσε ότι  «εξαπατήθηκε» από τη συμβιβαστική συμφωνία, λέγοντας ότι παραβίασε το δικαίωμα του κάθε κράτους μέλους να διαμορφώσει το ενεργειακό του μείγμα.
 Η Βαρσοβία υποστηρίζει ότι οι συνθήκες της ΕΕ που καθορίζουν τους κανόνες για την επιλογή των χωρών μεταξύ των διαφορετικών πηγών ενέργειας μπορεί να εγκριθεί μόνο με την ομόφωνη συγκατάθεση των 28 μελών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης