Περιβάλλον

Συμφωνία στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ για το εμπόριο εκπομπών αερίων

Συμφωνία στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ για το εμπόριο εκπομπών αερίων
Η αναθεώρηση θα συμβάλει στον στόχο της ΕΕ, για μείωση των εκπομπών τουλάχιστον κατά 40% μέχρι το 2030
Σε συμφωνία για την αναθεώρηση της οδηγίας που αφορά  το εμπόριο εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (ETS), για την περίοδο μετά το 2020 κατέληξαν σήμερα 28/2/2017 οι υπουργοί περιβάλλοντος της ΕΕ.
Συγκεκριμένα στην βάση της πρότασης της Επιτροπής από τον Ιούλιο του 2015, τα κράτη - μέλη της ΕΕ κατά το Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος συμφώνησαν σε ένα σύνολο κανόνων προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής επαρκής προστασία έναντι της διαρροής άνθρακα μετά το 2020.
Υποστήριξαν, επίσης, μέτρα για την ενίσχυση του Αποθεματικού Σταθερότητας της Αγοράς (ΜSR), με στόχο την πιο γρήγορη μείωση της τρέχουσας υπερπροσφοράς δικαιωμάτων εκπομπών στην αγορά άνθρακα.
Η αναθεώρηση θα συμβάλει στον στόχο της ΕΕ, για μείωση των εκπομπών τουλάχιστον κατά 40% μέχρι το 2030, όπως δεσμεύθηκε στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή.
Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
"Αναγνωρίζουμε την πρόοδο που έχει συντελεσθεί για την αναθεώρηση του ΕΤS", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, στην αρχή της συνεδρίασης του Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι "διαπραγματευόμαστε, ώστε να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Παρισίων, η οποία πρέπει να επιτύχει για το μέλλον του πλανήτη και την ανάπτυξη των επόμενων γενεών".

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης