Περιβάλλον

Βρετανία: Η κυβέρνηση επιδοτεί τις επιχειρήσεις για την απόκτηση ηλεκτροκίνητων φορτηγών

Βρετανία: Η κυβέρνηση επιδοτεί τις επιχειρήσεις για την απόκτηση ηλεκτροκίνητων φορτηγών
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης την χρηματοδότηση με 35 εκατομμύρια στερλίνες, για την ενίσχυση της αγοράς αυτοκινήτων και σκούτερ με χαμηλές εκπομπές ρύπων.
Η Βρετανική κυβέρνηση επιδοτεί με το συνολικό ποσό των 4 εκατομμυρίων λιρών τις επιχειρήσεις, προκειμένου να αντικαταστήσουν τα ντιζελοκίνητα φορτηγά τους με ηλεκτροκίνητα.
Τα χρήματα είναι μέρος του προγράμματος Plug-In Van Grant, το οποίο είναι διαθέσιμο από το 2012, αλλά όπως έχει διαπιστωθεί, οι πωλήσεις έχουν περιοριστεί.
Γι’ αυτό το υπουργείο Επιχειρήσεων, Βιομηχανίας και Ενέργειας αποφάσισε μαζί με το υπουργείο Μεταφορών να επεκτείνει το πρόγραμμα προσφέροντας επιχορηγήσεις ύψους μέχρι 20.000 λιρών σε κάθε επιχείρηση που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ηλεκτρικά οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
Η κυβέρνηση πιστεύει, ότι η ανανέωση του προγράμματος θα τονώσει τη ζήτηση για περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και φορτηγά και θα ενθαρρύνει τους νεοεισερχόμενους στην αγορά.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και φορτηγά έχουν σημαντικά οφέλη στην ποιότητα του αέρα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου κινούνται στα αστικά κέντρα και σε ποσοστό περισσότερο από 96% είναι πετρελαιοκίνητα.
Ο υπουργός Επιχειρήσεων, Βιομηχανίας και Ενέργειας Greg Clark δήλωσε, ότι «ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας μας ακμάζει με τα πιο δημοφιλή ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στον κόσμο να κατασκευάζονται ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο και πραγματοποιούμε την φυγή προς τα εμπρός για την ανάπτυξη κινητήρων νέας τεχνολογίας, προκειμένου να κυριαρχήσουν τα οχήματα χαμηλών εκπομπών άνθρακα και να ηγηθούμε στην τεχνολογία των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό».
Νωρίτερα αυτό το μήνα η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης την χρηματοδότηση με 35 εκατομμύρια στερλίνες, για την ενίσχυση της αγοράς αυτοκινήτων και σκούτερ με χαμηλές εκπομπές ρύπων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης