Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Βρετανία: Συστάσεις για αγορά αυτοκινήτων χαμηλών ρύπων από το υπουργείο Μεταφορών

Βρετανία: Συστάσεις για αγορά αυτοκινήτων χαμηλών ρύπων από το υπουργείο Μεταφορών
Η παρέμβαση του γενικού γραμματέα Μεταφορών Chris Grayling έλαβε χώρα μετά την αποκάλυψη ότι δεκάδες χιλιάδες παιδιά του Λονδίνου αναπνέουν επίπεδα τοξικού αέρα κατά παράβαση των νόμιμων ορίων της ΕΕ
Οι οδηγοί θα πρέπει να "σκεφτούν πολύ πριν την αγορά ενός αυτοκινήτου diesel και αντί αυτού, να εξετάσουν την αγορά ενός αυτοκινήτου χαμηλών εκπομπών ρύπων", δήλωσε ο Βρετανός γενικός γραμματέας Μεταφορών Chris Grayling.
 Μιλώντας στην Daily Mail ο Grayling, είπε: "Οι άνθρωποι θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά τί χρειάζονται, για το πού πρόκειται να οδηγήσουν, και θα πρέπει να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να αγοράσουν τα λιγότερο ρυπογόνα οχήματα που μπορούν".
"Δεν νομίζω ότι το ντίζελ πρόκειται να εξαφανιστεί, αλλά κάποιος που αγοράζει ένα αυτοκίνητο για να οδηγήσει σε μια πολυσύχναστη πόλη μπορεί να σκεφτεί για την αγορά ενός αυτοκινήτου χαμηλών εκπομπών αντί για ένα ντιζελοκίνητο" είπε ο ίδιος.
Η παρέμβαση Chris Grayling έλαβε χώρα μετά την αποκάλυψη ότι δεκάδες χιλιάδες παιδιά του Λονδίνου φοιτούν σε σχολεία σε περιοχές με επίπεδα τοξικού αέρα κατά παράβαση των νόμιμων ορίων της ΕΕ.
Ο ίδιος, είπε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει νομική υποχρέωση να μειώσει τις εκπομπές των οξειδίων του αζώτου από τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, τα οποία αντιπροσωπεύουν 4 στα 10 οχήματα στους βρετανικούς δρόμους, μετά από μια απόφαση Δικαστηρίου, το Νοέμβριο, που διέταξε τις αρχές να μειώσουν τα επίπεδα των τοξικών ρύπων το «συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης