Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων για την προστασία της βιοποικιλότητας στο Αιγαίο στις 6 Μαρτίου στο ΥΠΕΝ

Ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων για την προστασία της βιοποικιλότητας στο Αιγαίο στις 6 Μαρτίου στο ΥΠΕΝ
Στο Έργο συμμετείχαν 3 εταίροι (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και το Institute of Marine Research (IMR) από 2 χώρες (Ελλάδα και Νορβηγία)
O Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός για τη διατήρηση και προστασία της βιοποικιλότητας στο Αιγαίο, μία μελέτη που κράτησε 15 μήνες, και είχε ως στόχο τις παράκτιες και θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου Πελάγους, αναμένεται με ενδιαφέρον το προσεχές διάστημα.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα συνεδρίων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μεσογείων 119, Αθήνα, στις 9.00 πμ, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του Έργου με τίτλο «Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός για τη διατήρηση και προστασία της βιοποικιλότητας στο Αιγαίο (MARISCA)» (www.marisca.eu), που υλοποιήθηκε από πόρους Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ) περιόδου 2009 – 2014 και του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στο πλαίσιο της πρόκλησης «GR02 Ολοκληρωμένη διαχείριση θαλάσσιων και εσωτερικών υδάτων».
Στόχος του Έργου είναι να συμβάλλει στην προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού (ΘΧΣ) στο Αιγαίο, και να διερευνήσει πιθανά σενάρια δημιουργίας Δικτύου Θαλάσσιων Προστατευόμενων Περιοχών (ΔΘΠΠ) και ζωνών προστασίας, αποσκοπώντας στη διατήρηση όλων των σημαντικών και ευαίσθητων οικοτόπων και προστατευόμενων ειδών.
Η διάρκεια του Έργου ήταν 15 μήνες 1/12/-2015 – 28/2/2017 και η περιοχή μελέτης οι παράκτιες και θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου Πελάγους.
Στο Έργο συμμετείχαν 3 εταίροι (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και το Institute of Marine Research (IMR) από 2 χώρες (Ελλάδα και Νορβηγία).
Το συντονισμό είχε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που εδρεύει στη Μυτιλήνη, με συντονιστή του προγράμματος τον Αναπληρωτή Καθηγητή Στέλιο Κατσανεβάκη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης