Περιβάλλον

Fisher (BoE): Η κλιματική αλλαγή μπορεί να προκαλέσει την επόμενη οικονομική κρίση

Fisher (BoE): Η κλιματική αλλαγή μπορεί να προκαλέσει την επόμενη οικονομική κρίση
Mια ξαφνική ανατιμολόγηση των assets ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής «θα μπορούσε να είναι το έναυσμα για την επόμενη οικονομική κρίση».
Η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να προκαλέσει την επόμενη οικονομική κρίση στον κόσμο, σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή πρόεδρο της τράπεζας της Αγγλίας (BoE) Paul Fisher.
«Είναι πιθανώς ένας συστημικός κίνδυνος» είπε ο Fisher σήμερα Δευτέρα (24/10) σε συνέντευξή του στο Σίδνεϊ.
Όπως είπε, μια ξαφνική ανατιμολόγηση των assets ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής «θα μπορούσε να είναι το έναυσμα για την επόμενη οικονομική κρίση».
Ο Fisher έφερε ως παράδειγμα την πτώση της στερλίνας νωρίτερα αυτό το μήνα, ως ένα παράδειγμα του τρόπου που μπορούν να αλλάξουν οι τιμές ξαφνικά.
«Αυτή ακριβώς η αντίδραση μπορεί να συμβεί με την αλλαγή του κλίματος» τόνισε ο Fisher.
Ένα έγγραφο του Cambridge Center της Μεγάλης Βρετανίας που υποβλήθηκε στη συνάντηση των G20 στο Hangzhou της Κίνας για την οικονομική ανάπτυξη, καλούσε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να βελτιώσουν τον τρόπο, με τον οποίο αξιολογούν τους κινδύνους για το κλίμα.
«Η κλιματική αλλαγή είναι ένας γνήσιος επενδυτικός κίνδυνο», είπε ο διαχειριστής επενδύσεων του μεγαλύτερου συνταξιοδοτικού ταμείου της Αυστραλίας Andrew Gray σε συνέντευξη της Citigroup Inc. στο Σίδνεϊ.
την περασμένη εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης