Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Παγκόσμια Τράπεζα: Πως θα μειωθεί το κόστος της εκπομπής ρύπων διοξειδίου του άνθρακα

Παγκόσμια Τράπεζα: Πως θα μειωθεί το κόστος της εκπομπής ρύπων διοξειδίου του άνθρακα
Η αύξηση της διεθνούς συνεργασίας στην εμπορία άνθρακα θα μπορούσε να επιτρέψει τη μείωση των εκπομπών ρύπων μεγάλης κλίμακας με πολύ χαμηλότερο κόστος
Η παγκόσμια συνεργασία για την εμπορία άνθρακα θα μπορούσε να μειώσει το κόστος του περιορισμού της κλιματικής αλλαγής κατά 32% μέχρι το 2030.
Αυτό αναφέρεται σε μια νέα έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία προσθέτει, ότι το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί σε περισσότερο από 50% μέχρι το 2050.
Σύμφωνα με την έκθεση, η αύξηση της διεθνούς συνεργασίας στην εμπορία άνθρακα θα μπορούσε να επιτρέψει τη μείωση των εκπομπών ρύπων μεγάλης κλίμακας με πολύ χαμηλότερο κόστος, με βάση τους στόχους μείωσης του διοξειδίου του άνθρακα που διατυπώνονται στο Intended Nationally Determined Contributions» (NDC) βάσει της συμφωνίας του Παρισιού.
Η συμφωνία για το κλίμα έχει επικυρωθεί από ορισμένες χώρες και αναμένεται να εγκριθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Κίνα πριν από το τέλος του έτους.
Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποιεί, ότι ο στόχος του περιορισμού της μείωσης των εκπομπών ρύπων, για να μειωθεί κατά 2 βαθμούς Κελσίου η παγκόσμια θερμοκρασία, θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί με οικονομικά αποδοτικό τρόπο, χωρίς συνεργασίες στην εμπορία εκπομπών άνθρακα.
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, στο πλαίσιο ενός νέου τύπου συνεργασίας, καθώς περισσότερες από 100 χώρες θεωρούν την τιμολόγηση του άνθρακα ως μέρος της NDC τους, ένα κράτος μπορεί να επωφεληθεί από τις δραστηριότητες περιορισμού των εκπομπών ρύπων σε άλλη χώρα, προκειμένου να εκπληρώσει την NDC της.
Σημειώνει δε, ότι το 2015 τα κονδύλια των χωρών για την αγορά δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων του άνθρακα έφθασαν συνολικά τα 26 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 60% σε σχέση με το 2014.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης