Περιβάλλον

Η Ιταλία συνεισέφερε 5 εκατομμύρια ευρώ στο Ταμείο Περιβάλλοντος του ΟΗΕ

Η Ιταλία συνεισέφερε 5 εκατομμύρια ευρώ στο Ταμείο Περιβάλλοντος του ΟΗΕ
Τον Ιανουάριο του 2017 η Ιταλία ανέλαβε την προεδρία της G7 και θα φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής των υπουργών Περιβάλλοντος της G7 τον Ιούνιο στη Μπολόνια.
Η Ιταλική κυβέρνηση συνεισέφερε 5 εκατομμύρια ευρώ στο Ταμείο Περιβάλλοντος του ΟΗΕ, συνυπογράφοντας με αυτό μια νέα συμφωνία για την εντατικοποίηση της συνεργασίας σε επείγοντα περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η καθαρή ενέργεια και η περιβαλλοντική εκπαίδευση.
Το Ταμείο εξαρτάται από εθελοντικές εθνικές συνεισφορές και είναι η κύρια πηγή των χρημάτων για να παρακολουθούν τα Ηνωμένα Έθνη τις εργασίες σχετικά με θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, τη βιώσιμη διαχείριση των χημικών ουσιών και τις νέες περιβαλλοντικές απειλές.
Η δωρεά της Ιταλίας θα βοηθήσει το τμήμα του ΟΗΕ στην υλοποίηση έργων για το σχεδιασμό ενός βιώσιμου χρηματοπιστωτικού συστήματος, την ενίσχυση της αποδοτικότητας των πόρων και την ενίσχυση της αειφόρου διαχείρισης των φυσικών πόρων και της θαλάσσιας οικονομίας.
Ο επικεφαλής του ΟΗΕ για το Περιβάλλον Erick Solheim δήλωσε, ότι «αυτή η γενναιόδωρη εισφορά είναι ένα ακόμη σήμα της ακλόνητης δέσμευσης της Ιταλίας σε ένα καθαρό, ασφαλές και υγιές πλανήτη.
Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ιταλική κυβέρνηση, προκειμένου να χτίσει το πράσινο μέλλον που όλοι αξίζουμε».
Η δωρεά αυτή ανεβάζει τη συνολική συνεισφορά της Ιταλίας στο Ταμείο σε περισσότερα από 10,5 εκατομμύρια ευρώ.
Τον περασμένο μήνα, η Ιταλία ανέλαβε την προεδρία της G7 και θα φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής των υπουργών Περιβάλλοντος της G7 τον Ιούνιο στη Μπολόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης