Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Lloyd’s: Η πυρηνική ενέργεια λύση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Lloyd’s: Η πυρηνική ενέργεια λύση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Η πυρηνική ενέργεια είναι μία από τις φθηνότερες επιλογές για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, λέει η Βρετανική εταιρεία
Η πυρηνική ενέργεια θα συνεχίσει να είναι μέρος της λύσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε μακροπρόθεσμη βάση, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Βρετανικής εταιρείας υπηρεσιών Lloyd’s Register, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα (7/2).
«Η πυρηνική ενέργεια είναι μία από τις φθηνότερες επιλογές για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος του κύκλου ζωής», αναφέρει η εταιρεία και συμπληρώνει ότι σύμφωνα με την έρευνά της «το 70% των ερωτηθέντων λένε, ότι το κόστος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έχουν πλέον φθάσει στο ίδιο επίπεδο με τα ορυκτά καύσιμα».
Σύμφωνα με την έρευνα της Lloyd’s, αν και η αποδοχή του κόσμου στην χρήση πυρηνικής ενέργειας αποτελεί… ταμπού σε ορισμένες χώρες, αυτή είναι πιθανό να συμβάλει στο ενεργειακό μείγμα στο άμεσο μέλλον.
Όπως αναφέρει η εταιρεία, οι πλειοψηφία των ερωτηθέντων αναμένει την ευρεία κυκλοφορία των υπερπυκνωτών, οι οποίοι -όπως επισημαίνει- θα επιταχύνουν χάρη στην τεχνολογία αποθήκευσης της πυρηνικής ενέργειας περισσότερο τους χρόνους φόρτισης μεγάλων μπαταριών.
Στην έρευνα της Lloyd’s συμμετείχαν περίπου 600 εμπειρογνώμονες, επαγγελματίες από τον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλής ισχύος άνθρακα, εκπρόσωποι οργανισμών κοινής ωφελείας, ιδιώτες διανομείς ηλεκτρικής ενέργειας και κατασκευαστές εξοπλισμού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης