Περιβάλλον

Αύξηση της ακτινοβολίας στον αντιδραστήρα Νο 2 της Fukushima - Προβληματισμός στην Tepco

Αύξηση της ακτινοβολίας στον αντιδραστήρα Νο 2 της Fukushima - Προβληματισμός στην Tepco
Οι μετρήσεις ακτινοβολίας έφθασαν τα 530 sieverts ανά ώρα ανακοίνωσε η εταιρεία εκμετάλλευσης της εγκατάστασης Tokyo Electric Power (Tepco)
Το υψηλότερο σημείο, μετά την καταστροφή του 2011, άγγιξαν τα επίπεδα ακτινοβολίας μέσα σε έναν από τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού της Fukushima.
Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία εκμετάλλευσης της εγκατάστασης Tokyo Electric Power (Tepco), οι μετρήσεις ακτινοβολίας έφθασαν τα 530 sieverts ανά ώρα εντός του αντιδραστήρα Νο 2, ενός από τους τρεις αντιδραστήρες που κατέρρευσε, όταν το εργοστάσιο χτυπήθηκε από το καταστροφικό τσουνάμι τον Μάρτιο του 2011.
Οι μετρήσεις ακτινοβολίας που έφθασαν σε σημείο-ρεκόρ αναδεικνύουν το μέγεθος του έργου που καλείται να αντιμετωπίσει η Tepco, στη διαδικασία παροπλισμού του εργοστασίου - μια διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει περίπου τέσσερις δεκαετίες.
Η τελευταία καταγραφή, που περιγράφεται από ορισμένους ειδικούς ως «αδιανόητη», είναι πολύ υψηλότερη από ό,τι το προηγούμενο υψηλό των 73 sieverts ανά ώρα σε αυτό το μέρος του αντιδραστήρα.
«Πιστεύουμε ότι οι ληφθείσες εικόνες μέσα από τον αντιδραστήρα προσφέρουν πολύ χρήσιμες πληροφορίες, αλλά χρειάζεται ακόμη να διερευνηθεί, δεδομένου ότι είναι πολύ δύσκολο να υποθέσουμε την πραγματική κατάσταση στο εσωτερικό του" είπε ο εκπρόσωπος της Tepco, Tatsuhiro Yamagish στο AFP.
Η παρουσία επικίνδυνα υψηλών επιπέδων ακτινοβολίας θα περιπλέξει τις προσπάθειες να παροπλιστεί με ασφάλεια το εργοστάσιο.
Σύμφωνα με τηνTepco, η ακτινοβολία δεν παρουσίασε διαρροή έξω από τον αντιδραστήρα, προσθέτοντας ότι θα επιχειρήσει να αποστείλει ειδικό τηλεκινούμενο ρομπότ μέσα στον αντιδραστήρα νο 2 για να ελέγξει την κατάσταση.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης