Περιβάλλον

Καθυστερήσεις στο πυρηνικό εργοστάσιο του Somerset στη Βρετανία επιφέρει το Brexit

Καθυστερήσεις στο πυρηνικό εργοστάσιο του Somerset στη Βρετανία επιφέρει το Brexit
Αγγλοι επιστήμονες εκτιμούν ότι το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας από την Euroatom, θα επιφέρει καθυστερήσεις στον πυρηνικό σχεδιασμό
O πυρηνικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας θα καθυστερήσει εξαιτίας του Brexit, εκτιμούν Αγγλοι επιστήμονες.
Σε ανάλυση του o Guardian, επισημαίνει ότι αυτή η καθυστέρηση μπορεί να προκληθεί εξαιτίας του Brexit, που θα οδηγήσει ενδεχομένως την Βρετανία στην αποχώρηση της από την Euroatom, η οποία προωθεί την έρευνα για την πυρηνική ενέργεια και τα ενιαία πρότυπα ασφαλείας.
Η είδηση ​​αυτή, δημιουργεί προβλήματα για το σταθμό Hinkley Point C στο Somerset, ενώ εγείρει ερωτήματα γύρω από το καθεστώς ελέγχου της ασφάλειας της Βρετανίας και της μελλοντικής συμμετοχής της χώρας στην έρευνα για την πυρηνική σύντηξη.
"Η αποχώρηση από την Euroatom θα είναι λάθος για όλους. Για τους υποστηρικτές της πυρηνικής ενέργειας, θα σημάνει ότι η βιομηχανία καθίσταται λιγότερο ανταγωνιστική, ενώ για τους πολέμιους της πυρηνικής ενέργειας, θα σημάνει τη μείωση της ασφάλειας " είπε ο Δρ Πολ Ντόρφμαν του Ινστιτούτου Ενέργειας στο University College of London.
Αναφερόμενος στο Hinkley, τόνισε ότι «η πυρηνική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου εξαρτάται σε κρίσιμο βαθμό από ευρωπαϊκά αγαθά και υπηρεσίες στην αλυσίδα πυρηνικού εφοδιασμού.
Το να αφήσουμε την Euratom, αναπόφευκτα θα σημάνει ολοένα μεγαλύτερο κόστος των πυρηνικών και περαιτέρω καθυστερήσεις".


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης