Περιβάλλον

Επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά πάνελ στην Αφρική από την βρετανική Azuri Technologies

Επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά πάνελ στην Αφρική από την βρετανική Azuri Technologies
Η τεχνολογία που τοποθετεί η Azuri Technologies, λειτουργεί με την ηλιακή ενέργεια και δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης
Επενδύσεις σε τεχνολογίες οικιακών φωτοβολταϊκών πάνελ στην Κένυα, σε περιοχές όπου δεν υπάρχει ηλεκτρικό δίκτυο, πραγματοποιεί η βρετανική εταιρεία Azuri Technologies.
Η εταιρεία, σε συνεργασία με τον πάροχο δορυφορικής τηλεόρασης της Κένυας Zuku, εγκαινίασαν για πρώτη φορά υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης σε σπίτια που δεν διαθέτουν ηλεκτρικό ρεύμα.
Σύμφωνα με το BBC, η κίνηση αυτή φανερώνει τις προοπτικές που ανοίγονται σε σχέση με την αξιοποίηση τεχνολογιών σε περιοχές του πλανήτη όπου δεν υπάρχει δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος.
Σημειώνεται, ότι στην Κένυα υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια προϊόντα που λειτουργούν αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, ενώ ορισμένα free-to-air επίγεια τηλεοπτικά κανάλια ήταν προσβάσιμα σε αγροτικές περιοχές.
Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό δίκτυο, αποκτούν πρόσβαση σε ένα πλήρες φάσμα συνδρομητικών δορυφορικών καναλιών.
Η τεχνολογία που εγκατέστησε η Azuri Technologies σε συνεργασία με τον Κενυάτη πάροχο Zuku, αποτελείται από ηλιακά πάνελ που τοποθετούνται  στην οροφή των σπιτιών και συνδέονται με ένα σύστημα μπαταριών που τροφοδοτούν μια σειρά από συσκευές, συμπεριλαμβανομένων λαμπτήρων, φορτιστή κινητού τηλεφώνου, και μιας 24-ιντσών τηλεόρασης, με πρόσβαση σε smart υπηρεσίες δορυφορικής τηλεόρασης της εταιρείας Zuku.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης