Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Σε δικηγορική εταιρεία ανέθεσε ο δήμος του Λονδίνου τη «μάχη» κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Σε δικηγορική εταιρεία ανέθεσε ο δήμος του Λονδίνου τη «μάχη» κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το Λονδίνο κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στη Μεγάλη Βρετανία μεταξύ των πόλεων με την μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση.
Στην δικηγορική εταιρεία ClientEarth που ειδικεύεται σε θέματα περιβαλλοντικού δικαίου ανέθεσε ο δήμος του Λονδίνου έναντι 100.000 λιρών την ευθύνη για τη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας στο Λονδίνο.
Η δικηγορική εταιρεία θα συνεργαστεί με τις επιχειρήσεις, ενημερώνοντας τις σχετικά με τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και θα διερευνήσει μαζί τους τρόπους για την αντιμετώπισή της.
Οι δικηγόροι της εταιρείας θα επιδιώξουν να αξιοποιήσουν τη στήριξη των επιχειρήσεων, για τις πολιτικές που απαιτούνται, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα τους αέρα στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το Λονδίνο κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στη Μεγάλη Βρετανία μεταξύ των πόλεων με την μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση και μερικούς από τους πιο μολυσμένους δρόμους στην Ευρώπη, με τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης να ξεπερνούν τα νόμιμα όρια ήδη 5 ημέρες από τις αρχές του 2017.
Όπως έχει διαπιστώσει ο δήμος του Λονδίνου, σε πολλά προάστια της πρωτεύουσας οι νομικοί περιορισμοί που αποσκοπούν στην προστασία της ανθρώπινης υγείας δεν τηρούνται.
Ο εκπρόσωπος της ClientEarth, Simon Alcock, δήλωσε ότι «οι επίλυση της ατμοσφαιρικής κρίσης θα ωφελήσει και τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, θα συμβάλει στην προστασία της υγείας των εργαζομένων και θα κάνει το Λονδίνο μια πιο επιθυμητή πόλη για να ζήσει κανείς και να εργαστεί».
Τόνισε ακόμη, ότι «θα δημιουργήσει επίσης οικονομικές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις που αναπτύσσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με την ποιότητα του αέρα» και συμπλήρωσε ότι «θέλουμε την υποστήριξη των επιχειρήσεων γι’ αυτή την αλλαγή, ώστε να γίνει το Λονδίνο ένας παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των βιώσιμων αστικών μεταφορών και των καθαρών τεχνολογιών».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης