Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Ευάλωτες οι μεγάλες οικονομίες του πλανήτη από περιβαλλοντικές καταστροφές που προξενεί η κλιματική αλλαγή

Ευάλωτες οι μεγάλες οικονομίες του πλανήτη από περιβαλλοντικές καταστροφές που προξενεί η κλιματική αλλαγή
Οι ζημιές αγγίζουν τα δισ. δολ. σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ από περίπου 750 εμπειρογνώμονες
Περιβαλλοντικοί παράγοντες, που επηρεάζονται και από τις κλιματικές αλλαγές, μπορούν να διαταράξουν σε σημαντικό βαθμό τις μεγάλες οικονομίες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη μέχρι την Κίνα και την Ιαπωνία.
Σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ από περίπου 750 εμπειρογνώμονες, τα προηγούμενα χρόνια, ιδίως το 2008, το 2009 και το 2010 στο αποκορύφωμα βρίσκονταν τα οικονομικά δεδομένα της διεθνούς κρίσης.
Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια, περιβαλλοντικές και κοινωνικές απειλές έχουν περάσει στην κορυφή των παγκόσμιων απειλών.
Πέρυσι, ο τυφώνας Matthew σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους στην Αϊτή, ενώ ο τυφώνας Meranti έπληξε τις Φιλιππίνες, την Ταϊβάν και την Κίνα, προκαλώντας δισεκατομμύρια δολάρια σε ζημιές.
Αυτές είναι οι κορυφαίες επιλογές για τις πιο πιθανές παγκόσμιες απειλές του 2017, σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Η Νο 2 ανησυχία, σύμφωνα με τη μελέτη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ είναι η μεγάλης κλίμακας ακούσια μετανάστευση,  μια αντανάκλαση των μεγάλων όγκων των μεταναστών και των προσφύγων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στη Συρία σε γειτονικά έθνη στη Μέση Ανατολή, καθώς και την Ευρώπη. Στη λίστα των παγκόσμιων απειλών ακολουθούν, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ορλάντο, στις Βρυξέλλες, τη Νίκαια, το Βερολίνο και την Κωνσταντινούπολη, αλλά και οι κίνδυνοι από τους κυβερνο - εισβολείς, με την απειλή της  απάτης και της κλοπής δεδομένων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης