Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Αρση περιβαλλοντικών περιορισμών για ενεργειακή αξιοποίηση "προστατευόμενων περιοχών" προωθεί ο Trump

Αρση περιβαλλοντικών περιορισμών για ενεργειακή αξιοποίηση
Ο νέος Πρόεδρος θέλει να αυξήσει την εγχώρια παραγωγή πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων των εκτάσεων σε ομοσπονδιακά εδάφη
Τα σχέδιά του για την αμερικανική ενεργειακή ασφάλεια, αποκάλυψε ο Λευκός Οίκος, με στόχο την εξάλειψη των περιορισμών που ισχύουν στις ΗΠΑ και οι οποίες καθορίζουν, ότι οι λίμνες και τα ποτάμια βρίσκονται υπό ομοσπονδιακή δικαιοδοσία και υπό περιορισμούς, που είχαν επιβληθεί από τον πρώην προέδρο Barak Obama.
Οι περιορισμοί στόχευαν στην προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Χαρακτηριστικό της νέας πολιτικής είναι, ότι την στιγμή που ο Trump ορκίστηκε πρόεδρος, όλες οι αναφορές στις ιστοσελίδες του Λευκού Οίκου σε σχέση με την κλιματική αλλαγή υπό την κυβέρνηση Ομπάμα, είχαν αφαιρεθεί.
Με την υπόσχεση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, να «εξαπολύσει μια ενεργειακή επανάσταση" , ο νέος Πρόεδρος θέλει να αυξήσει την εγχώρια παραγωγή πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων των εκτάσεων σε ομοσπονδιακά εδάφη, προκειμένου να επιτευχθεί «ενεργειακή ανεξαρτησία από το καρτέλ του OPEC," και να δημιουργήσει έσοδα για το 1 τρισ. δολ. σχέδιο δημιουργίας υποδομών.
Σημειώνεται, ότι οι ΗΠΑ έχουν διπλασιάσει σχεδόν την εγχώρια παραγωγή πετρελαίου από το 2008, από 5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα σε 9,6 εκατομμύρια τον περασμένο Απρίλιο, και έχει καταφέρει να χαλαρώσει σημαντικά την εξάρτησή της από εισαγωγές πετρελαίου.
Πάντως, παρά τη σχεδιαζόμενη αύξηση της παραγωγής υδρογονανθράκων, ο Trump είπε ότι θα διατηρήσει καθαρό αέρα και νερό, και ότι η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας θα επικεντρωθεί στην προστασία των πόρων αυτών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης