Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Αποσυνδέθηκε από τη λειτουργία η τρίτη μονάδα του πυρηνικού σταθμού στη νότια Ουκρανία

Αποσυνδέθηκε από τη λειτουργία η τρίτη μονάδα του πυρηνικού σταθμού στη νότια Ουκρανία
Δεν καταγράφεται υπέρβαση των ορίων ακτινοβολίας
Αποσυνδέθηκε από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας η τρίτη μονάδα του σταθμού πυρηνικής ενέργειας στη νότια Ουκρανία, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα στην λειτουργία της.  
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πυρηνικού σταθμού, "στις 19 Ιανουαρίου 2017,στις 12:29, η τρίτη μονάδα του πυρηνικού σταθμού στη νότια Ουκρανία απενεργοποιήθηκε από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου για τον προσδιορισμό των αιτιών της υποβάθμισης κενού στο συμπυκνωτή της γεννήτριας της μονάδας.
Κατά τις μεταβατικές διαδικασίες της απενεργοποίησης της μονάδας δύναμης, καμία παραβίαση των όρων και των ορίων ασφαλούς λειτουργίας δεν καταγράφηκαν».
Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ακτινοβολία εντός της ζώνης του πυρηνικού σταθμού είναι σύμφωνη με τα προβλεπόμενα στάνταρντ.
Η δεύτερη μονάδα του πυρηνικού σταθμού είναι υπό προγραμματισμένες επισκευές, ενώ στη νότια Ουκρανία λειτουργούν συνολικά τρεις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1.000 MW η κάθε μία, που παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια στις περιοχές Nikolayev, Kherson και Odesa.
Οι μονάδες ισχύος στη νότια Ουκρανία έχουν κλείσει κι άλλες φορές μετά την ενεργοποίηση του συστήματος προστασίας έκτακτης ανάγκης. Συγκεκριμένα, στις 20 Μαΐου 2016, η δεύτερη μονάδα του πυρηνικού σταθμού, σταμάτησε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για το ηλεκτρικό δίκτυο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης