Περιβάλλον

Από το 2025 θα απαγορεύεται η κίνηση πετρελαιοκίνητων οχημάτων σε μεγάλα αστικά κέντρα της Ευρώπης

Από το 2025 θα απαγορεύεται η κίνηση πετρελαιοκίνητων οχημάτων σε μεγάλα αστικά κέντρα της Ευρώπης
Μέχρι το 2025 το 15%-25% των νέων οχημάτων στη Γερμανία αναμένεται να είναι ηλεκτρικά
Περιορίζεται η κίνηση πετρελαιοκίνητων οχημάτων σε μεγάλα ευρωπαϊκά αστικά κέντρα. Το 2025 για πολλές πόλεις της Ευρώπης θα είναι ορόσημο, καθώς μετά το πέρας του έτους δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία πετρελαιοκινητήρων στα κέντρα των πόλεων.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ αυτό δεν αποθαρρύνει την προσπάθεια των υπευθύνων στο Βερολίνο, αλλά και υπόλοιπες πόλεις της Ευρώπης που προτρέπουν τους καταναλωτές στην αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.
Την ίδια στιγμή που σε όλες τις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης, όπως το Παρίσι, την Αθήνα, την Μαδρίτη, την Ρώμη γίνεται μεγάλη προσπάθεια να περιορίσουν την κίνηση των πετρελαιοκινητήρων στα αστικά κέντρα.
Αυτό που μένει το επόμενο διάστημα είναι να βελτιώσουν οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες την αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων τους. Ήδη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η αυτονομία θα αγγίξει στα περισσότερα μοντέλα τα 500 χιλιόμετρα, ενώ παράλληλα γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αυξηθούν οι σταθμοί τροφοδοσίας στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητοδρόμους.
Μέχρι το 2025 το 15%-25% των νέων οχημάτων στη Γερμανία αναμένεται να είναι ηλεκτρικά.
Ωστόσο, σήμερα οι αριθμοί των ηλεκτροκίνητων οχημάτων που κινούνται στους γερμανικούς δρόμους δεν αφήνουν περιθώρια μεγάλης αισιοδοξίας, καθώς τον προηγούμενο Νοέμβριο κυκλοφόρησαν μόλις 2.649 ηλεκτροκίνητα οχήματα από τα οποία τα 1.418 ήταν υβριδικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης