Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Οι ΗΠΑ κατέθεσαν 500 εκατ. δολ. στο ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή

Οι ΗΠΑ κατέθεσαν 500 εκατ. δολ. στο ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή
Το 2014 οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να χρηματοδοτήσουν το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα με 3 δισ. δολάρια.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέθεσαν 500 εκατομμύρια δολάρια στο Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα των Ηνωμένων Εθνών, για να βοηθήσουν αναπτυσσόμενες χώρες να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Εξωτερικών.
Οι ΗΠΑ προχώρησαν στην πληρωμή για το Ταμείο, λίγες μέρες προτού ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παραδώσει την εξουσία στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την κλιματική αλλαγή που οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση «απάτη» και έχει υποστηρίξει το τέλος της χρήσης χρημάτων των αμερικανών φορολογούμενων για προγράμματα του ΟΗΕ που αφορούν την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Το 2014 οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να χρηματοδοτήσουν το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα με 3 δισ. δολάρια, για να χρησιμοποιηθούν από φτωχά και ευάλωτα σε κλιματικές συνθήκες κράτη για προγράμματα, που θα εισαγάγουν τεχνολογίες καθαρότερων πηγών ενέργειας και θα ενισχύσουν την αντίσταση των χωρών στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Η χορήγηση των 500 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκε, είναι η δεύτερη από τις ΗΠΑ, φέρνοντας το συνολικό ποσό που έχει δώσει έως τώρα σε 1 δισ. δολάρια.
Το 2014 οι πλούσιες χώρες υποσχέθηκαν στο Ταμείο να συνδράμουν με 10 δισ. δολάρια συνολικά στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης.
Δεν κρύβεται καμία «καταχθόνια επιθυμία ή πρόθεση» πίσω από τη χρονική στιγμή της χορήγησης των χρημάτων, εκ μέρους της κυβέρνησης, είπε ο εκπρόσωπος του State Department Τζον Κίρμπι σε ενημέρωση τύπου.
«Δεν γίνεται με πρόθεση να προκαλέσει την αντίδραση της εισερχόμενης κυβέρνησης ή να προσπαθήσουμε να τους επιβάλλουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το πώς θα αντιμετωπίσουν θέματα του κλίματος», πρόσθεσε ο Κίρμπι, λέγοντας ότι «αυτή η επένδυση έχει σχεδιαστεί προ πολλού».
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης