Περιβάλλον

ΗΠΑ και Ιαπωνία κατασκεύασαν το μεγαλύτερο σύστημα δέσμευσης CO2 στον κόσμο

ΗΠΑ και Ιαπωνία κατασκεύασαν το μεγαλύτερο σύστημα δέσμευσης CO2 στον κόσμο
Η δεσμευόμενη ποσότητα CO2 θα χρησιμοποιηθεί από τον φορέα εκμετάλλευσης του κοιτάσματος πετρελαίου West Ranch στο Τέξας για την αύξηση της παραγωγής
Η αμερικανική ενεργειακή εταιρεία NRG Energy και η ιαπωνική JX Nippon Oil & Gas Exploration Corporation ολοκλήρωσαν την κατασκευή του μεγαλύτερου στον κόσμο συστήματος δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα μετά την καύση, όπως ανακοίνωσε σήμερα (10/1) η NRG.
Οι τελικές δοκιμές των επιδόσεων του συστήματος Petra Nova, όπως ονομάστηκε, το οποίο έχει εγκατασταθεί σε εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα του Χιούστον στο Τέξας, ολοκληρώθηκαν στις 29 Δεκεμβρίου του 2016.
Σύμφωνα με την NRG, «κατά τη διάρκεια των δοκιμών επιδόσεων, το σύστημα εκπλήρωσε όλα τα κριτήρια απόδοσης, συμπεριλαμβανομένης της συγκράτησης άνω του 90% των εκπομπών CO2».
Σε αυτό το επίπεδο λειτουργίας, το Petra Nova μπορεί να συγκρατήσει περισσότερους από 5.000 τόνους CO2 ανά ημέρα, που είναι το ισοδύναμο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από 350.000 αυτοκίνητα, τονίζει στην ανακοίνωσή της η αμερικανική εταιρεία.
Το διοξείδιο του άνθρακα που θα δεσμεύει το σύστημα Petra Nova, θα χρησιμοποιείται από την εταιρεία Hilcorp Energy Company, η οποία διαχειρίζεται το κοίτασμα πετρελαίου στο West Ranch του Τέξας και το οποίο ανήκει από κοινού στις NRG Energy, JX Nippon Oil & Gas και Hilcorp Energy, προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή.
Σύμφωνα με την NRG, εκτιμάται ότι «η παραγωγή πετρελαίου στο κοίτασμα θα φθάσει μέχρι και τα 15.000 βαρέλια την ημέρα, χρησιμοποιώντας το CO2 που δεσμεύεται».
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NRG Energy, Mauricio Gutierrez, τόνισε ότι «η ολοκλήρωση του συστήματος Petra Nova είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε, ώστε να εξασφαλιστεί μια αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή και όλο και καθαρότερη ενέργεια από ορυκτά καύσιμα».
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JX Nippon, Shunsaku Miyake, δήλωσε από την πλευρά του, ότι «πιστεύουμε ότι αυτό το έργο θα συμβάλει στην σημαντική αύξηση της παραγωγής αργού πετρελαίου και επίσης, θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην προσπάθεια για τη μείωση των εκπομπών CO2 σε παγκόσμιο επίπεδο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης