Περιβάλλον

Birol (IEA): Nέο ρεκόρ θα σημειώσουν οι παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα το 2018

tags :
Birol (IEA):  Nέο ρεκόρ θα σημειώσουν οι παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα το 2018

Ο Fatih Birol σε ομιλία του σε συνάντηση στο Παρίσι  είπε ότι τα στοιχεία για τους πρώτους εννέα μήνες δείχνουν ήδη την αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα αυξηθούν σε νέο επίπεδο ρεκόρ το 2018, δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) την Τετάρτη 17/10/2018.
Ο Fatih Birol σε ομιλία του σε συνάντηση στο Παρίσι  είπε ότι τα στοιχεία για τους πρώτους εννέα μήνες δείχνουν ήδη την αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι η θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ο η κοινωνία καταναλώνει ενέργεια, ταξιδεύει και χτίζει, για να επιτύχει ένα χαμηλότερο στόχο για την υπερθέρμανση του πλανήτη.
"Λυπάμαι, έχω πολύ άσχημα νέα. Οι αριθμοί μου είναι απελπιστικοί ", δήλωσε ο Birol σε συνάντηση στην πολωνική πρεσβεία στο Παρίσι.
Η Πολωνία θα φιλοξενήσει τις συνομιλίες COP24 των Ηνωμένων Εθνών τον Δεκέμβριο, οι οποίες θα αποτελέσουν ένα «βιβλίο κανόνων» για την εφαρμογή της ιστορικής συμφωνίας για το κλίμα που επιτεύχθηκε στο Παρίσι το 2015.
Η συμφωνία θέτει στόχους για τη σταδιακή κατάργηση της χρήσης ορυκτών καυσίμων, τη στροφή προς καθαρότερες ενέργειες και τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας.
«Εξετάζοντας τα δεδομένα για τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, οι εκπομπές φέτος θα αυξηθούν για άλλη μια φορά ... οι παγκόσμιες εκπομπές θα φθάσουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα», δήλωσε ο Birol.
"Ως εκ τούτου, οι πιθανότητες επίτευξης τέτοιων φιλόδοξων στόχων, κατά την άποψή μου, καθίστανται ασθενέστερες και πιο ασθενέστερες κάθε χρόνο, κάθε μήνα", ανέφερε.


www.woorldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης