Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Η επένδυση των 120 εκατ. ευρώ στην Αιθιοπία που μετατρέπει απόβλητα σε καθαρή ενέργεια - Βίντεο

Η επένδυση των 120 εκατ. ευρώ στην Αιθιοπία που μετατρέπει απόβλητα σε καθαρή ενέργεια - Βίντεο

Tα απορρίμματα της Αντίς Αμπέμπα καλύπτουν μια έκταση 36 γηπέδων ποδοσφαίρου

Σε μείζον θέμα εξελίχτηκε στην καθημερινή ζωή των πολιτών της Αφρικής και ειδικότερα της Αιθιοπίας η συγκέντρωση τεράστιων ποσοτήτων αστικών αποβλήτων.

Η λύση δόθηκε από έναν Αιθίοπα επιχειρηματία Samuel Alemayehu, ο οποίος επένδυσε 120 εκατομμύρια δολάρια έτσι ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι του σοβαρότατου αυτού προβλήματος και να τροφοδοτηθούν με ενέργεια τα αστικά σπίτια.

Συγκεκριμένα, κατασκεύασε ένα εργοστάσιο, το οποίο μπορεί να παρέχει το 30% αναγκών ενέργειας της Αντίς Αμπέμπα, ενώ παράλληλα αποτεφρώνει το 80% των σκουπιδιών της πόλης, καίγοντας 1.400 τόνους αποβλήτων την ημέρα.

Σημειώνεται ότι τα απορρίμματα της Αντίς Αμπέμπα καλύπτουν μια έκταση 36 γηπέδων ποδοσφαίρου. Τα διαρρέοντα απόβλητα από την περιοχή έχουν μολύνει τα κοντινά ποτάμια, ενώ τα ίδια τα απόβλητα παράγουν μεθάνιο, ένα ισχυρό αέριο θερμοκηπίου. Ο χώρος υγειονομικής ταφής είναι επίσης πολύ ασταθής. Το 2017, μια κατολίσθηση σκότωσε 114 ανθρώπους, προκαλώντας μια εθνική τραγωδία.

 

 

Το εργοστάσιο Reppie, το οποίο πληροί τα πρότυπα εκπομπών της ΕΕ, έχει σχεδιαστεί για να λύσει και τα δύο προβλήματα.

Το εργοστάσιο καίει τα σκουπίδια της πρωτεύουσας σε θερμοκρασία έως και 1.800 βαθμούς Κελσίου και το μετατρέπει σε 185 εκατομμύρια KW ώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

Παράλληλα, αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου της Αιθιοπίας για την ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου, περιορίζοντας ταυτόχρονα τις εκπομπές του.

«Πιστεύουμε ότι αυτές οι εγκαταστάσεις θα δημιουργήσουν για τις αφρικανικές μεγαλουπόλεις μια σύγχρονη υποδομή πολλαπλών χρήσεων, χρησιμοποιώντας νέα τεχνολογία, η οποία θα τους επιτρέψει ταυτόχρονα να απορρίψουν απόβλητα, να παράγουν βιώσιμη ενέργεια, να καθαρίσουν, να επαναχρησιμοποιήσουν νερό και να ανακυκλώνουν πολύτιμους πόρους. Το σημαντικότερο είναι ότι όλα αυτά είναι σε μία εγκατάσταση που βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας εντός των ορίων της πόλης» είπε μεταξύ άλλων ο Samuel Alemayehu.

 

Δείτε εδώ το βίντεο

www.worldenergynews.gr

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης