Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Το «όχι» της Lego στα πλαστικά τουβλάκια - Ποιες οι επιπτώσεις στην κερδοφορία της εταιρείας

Το «όχι» της Lego στα πλαστικά τουβλάκια - Ποιες οι επιπτώσεις στην κερδοφορία της εταιρείας

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως στα σχέδια της είναι η χρήση βιώσιμων υλικών, αντί πλαστικού

Τέλος στην χρήση πλαστικού στα γνωστά τουβλάκια σχεδιάζει να βάλει η Lego μέχρι το 2030.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως στα σχέδια της είναι η χρήση βιώσιμων υλικών, αντί πλαστικού, ενώ θα διαθέσει σύντομα στην αγορά και μια νέα σειρά προϊόντων που θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Πρόκειται για μια γενναία απόφαση καθώς δεν είναι βέβαιο ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην κερδοφορία της εταιρείας. Ωστόσο, η επιχείρηση δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει ακολουθώντας αυτή τη στρατηγική.

«Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι οικονομικές επιπτώσεις του συγκεκριμένου πλάνου», αναφέρει σε τηλεφωνική συνέντευξη ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Lego, Kιρκ Κρίστιανσεν. «Δεν είμαι καν σίγουρος για το εάν θα μπορέσουμε να φθάσουμε στα επίπεδα ποιότητας που θέλουμε. Αλλά πρόκειται για μια ατζέντα την οποία υποστηρίζουμε και θέλουμε να γίνουμε leader σε αυτόν τον τομέα», σημειώνει.

«Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να εκτιμήσουμε αν θα χρειαστεί να θυσιάσουμε το κέρδος προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για βιώσιμη ανάπτυξη για την επιχείρηση. Ωστόσο, αυτό δεν θα είναι εις βάρος της ποιότητάς μας», προσθέτει ο ιδιοκτήτης.

Παράλληλα, δεν διευκρινίστηκε αν η ενδεχόμενη αύξηση στο κόστος παραγωγής θα επιβαρύνει τους καταναλωτές. «Προσφέρουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας με τα οποία οι καταναλωτές απολαμβάνουν τη χαρά της κατασκευής και του παιχνιδιού και τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλά χρόνια. Οι τιμές μας βασίζονται κυρίως σε αυτό το δεδομένο και όχι στο εκάστοτε υλικό που χρησιμοποιείται», αναφέρει.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης