Ενέργεια

Οι Smart Cities στην υπηρεσία της ενέργειας - Το παράδειγμα της Βαγιαδολίδ στην ηλεκτροκίνηση - ΒΙΝΤΕΟ

Οι Smart Cities στην υπηρεσία της ενέργειας - Το παράδειγμα της Βαγιαδολίδ στην ηλεκτροκίνηση - ΒΙΝΤΕΟ

Τα οχήματα συνδέονται με το ενεργειακό δίκτυο στην αρχή και στο τέλος της διαδρομής

Οι χαμηλές εκπομπές άνθρακα στον τομέα των μεταφορών θεωρούνται πολύ σημαντικές για να επιτευχθεί μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Ειδικότερα, στην πόλη της Βαγιαδολίδ στην Ισπανία τα υβριδικά λεωφορεία χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα στο κέντρο της πόλης και συνδέονται με μια πλατφόρμα έξυπνης πόλης, η οποία παρακολουθεί πόσο συχνά χρεώνουν και πόσο.

Τα οχήματα συνδέονται με το ενεργειακό δίκτυο στην αρχή και στο τέλος της διαδρομής. Μετά από μόλις 6 λεπτά, τα λεωφορεία είναι πλήρως φορτισμένα για να ξεκινήσουν τα νέα δρομολόγια.

Το συγκεκριμένο σύστημα γίνεται στο πλαίσιο των «Smart Cities» ή αλλιώς έξυπνες πόλεις, οι οποίες αποτελούν ένα βιώσιμο αστικό μοντέλο ανάπτυξης, αφού εμπεριέχουν αρχές προστασίας του περιβάλλοντος, υψηλής ενεργειακής απόδοσης και οικονομικής βιωσιμότητας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Η έξυπνη πόλη είναι ένα «οργανικό σύστημα» στο οποίο υποδομές, υπηρεσίες και τεχνολογία ενώνονται για να προσφέρουν μια πόλη ανθρώπινης κλίμακας.

Ο Δήμος έχει επίσης υλοποιήσει δίκτυο ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τους υπαλλήλους τους. Σε έξι μήνες 100 χρήστες χρεώνουν τα αυτοκίνητα περίπου 3500 φορές στα 29 σημεία φόρτισης.

Η φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρακολουθείται από την ίδια έξυπνη πλατφόρμα πόλεων όπως και για τα ηλεκτρονικά λεωφορεία. Συγκεντρώνει δεδομένα χρήσης και φόρτισης.

 

Δείτε ΕΔΩ το χαρακτηριστικό βίντεο

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης