Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργεί παγκοσμίως η δράση για την κλιματική αλλαγή

Οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργεί παγκοσμίως η δράση για την κλιματική αλλαγή

13,7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας από τις δράσεις για το Κλίμα

Σημαντικές προοπτικές ανεύρεσης εργασίας παρουσιάζουν οι φιλόδοξες πολιτικές για την κλιματική αλλαγή έως το 2030, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε χθες (11/9) με τίτλο: «Κλιματική Ευκαιρία: περισσότερες θέσεις εργασίας. Καλύτερη υγεία. Ζωντανές πόλεις».

Η έρευνα στην έκθεση, η οποία διεξήχθη από ομάδα δικτύωσης των μεγαλύτερων μεγαλουπόλεων στον κόσμο , έδειξε ότι οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τις πρόσθετες θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει η ενασχόληση με την κλιματική αλλαγή.

Σε επίπεδο ποσοστών, οι ΗΠΑ με 1,32 εκατομμύριο ανθρώπους, η Ευρωπαϊκή Ένωση με 3.8 και η Κίνα με 1,86.

Συνολικά, η έκθεση κατέδειξε ότι οι πολιτικές για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών μπορούν να έχουν αναλογικά μεγαλύτερα αποτελέσματα για τις ομάδες χαμηλού εισοδήματος στις αναπτυσσόμενες πόλεις, όπου οι πληθυσμοί μπορούν να κερδίσουν περισσότερο από την εισαγωγή νέων τεχνολογιών.

Σχολιάζοντας, το αποτέλεσμα της έκθεσης ο Τhomas Day, εταίρος του Ινστιτούτου NewClimate που διεξήγαγε την έρευνα, δήλωσε ότι «οι πόλεις αντιπροσωπεύουν το 73% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, καθιστώντας τις κλιματικές ενέργειες μεγάλης κλίμακας σε αστικές περιοχές επείγουσες».

Εξήγησε επίσης ότι οι πόλεις ήδη κατευθύνονται προς τον δρόμο της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας σε κτίρια, συστήματα μεταφορών και σε βιομηχανίες.

Η Climate Opportunity θα δώσει στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής μια αποφασιστική δικαιολογία για τη δράση για το κλίμα, δείχνοντας τη βαθιά σύνδεση μεταξύ του κλίματος και άλλων αστικών προτεραιοτήτων όπως η δημόσια υγεία, η μείωση της φτώχειας και η οικονομική ανάπτυξη.

Τέλος, η έκθεση θα αναλυθεί σε βάθος στο Σαν Φρασίνσκο μεταξύ 12 και 14 Σεπτεμβρίου, όπου θα αναπτύξουν τις θέσεις τους παγκόσμιοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, επιστήμονες, επιχειρήσεις και ακτιβιστές που δεσμεύονται για τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού.

 

 

 

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης