Περιβάλλον

Η ιταλική Eni σχεδιάζει να γίνει η πρώτη πετρελαϊκή βιομηχανία με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

tags :
Η ιταλική Eni σχεδιάζει να γίνει η πρώτη πετρελαϊκή βιομηχανία με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

Στο τέλος του έτους η ανακοίνωση για το πως θα επιτευχθεί ο στόχος

Η ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία Eni δεσμεύεται να καταστεί ουδέτερη από τον άνθρακα, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της εταιρείας κ. Claudio Descalzi.
Ο Descalzi δήλωσε ότι η "πράσινη" ανακοίνωση της Eni σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να επιτύχει το στόχο της θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους, προσθέτοντας ότι καμία πετρελαϊκή εταιρεία δεν έχει ακόμη εκπονήσει δεσμευτικά σχέδια για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.
Η BP δήλωσε ότι θα διατηρήσει τις συνολικές εκπομπές CO2 το 2025 στα επίπεδα του 2015 και ότι θα τις μειώσει κατά 3,5 εκατομμύρια τόνους, αντισταθμίζοντας έτσι την υψηλότερη παραγωγή, ενώ η Shell έχει "φιλοδοξίες" να μειώσει τις εκπομπές της στο 2050.
Η Eni αξιολογεί το κόστος και αναμένεται να θέσει στόχους από πλευράς χρόνου και όγκου πριν από το τέλος του έτους, δήλωσε ο Descalzi στο περιθώριο μιας διάσκεψης.
"Ένας νέος στρατηγικός κύκλος έχει αρχίσει για την Eni. Από μια πετρελαϊκή εταιρεία  έχει γίνει μια ενεργειακή εταιρεία και τώρα στοιχηματίζει στην κυκλική οικονομία για να γίνει ουδέτερη από τον άνθρακα », είπε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης