Περιβάλλον

ΕΔΣΝΑ: Εξομαλύνεται σταδιακά η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής

ΕΔΣΝΑ: Εξομαλύνεται σταδιακά η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής

«Η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής εξομαλύνεται σταδιακά, με αποκλειστικό κριτήριο την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων καθώς και την αποτελεσματική αποκατάσταση της ρηγμάτωσης», δηλώνει η αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Αφροδίτη Μπιζά, αναφορικά με την παράταση του χρόνου αποκατάστασης του προβλήματος, που σημειώθηκε πρόσφατα στον ΧΥΤΑ Φυλής, με συνέπεια την μη αποκομιδή των σκουπιδιών.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ η κ Μπιζά διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει απόφαση μετά την προγραμματισμένη σύσκεψη όπου θα τεθούν όλα τα ενδεχόμενα με «πρωταρχικό μέλημα τόσο την ασφάλεια των εργαζομένων στον χώρο όσο και την δημόσια υγεία».
Ωστόσο βεβαίωσε ότι η αρχική συμφωνία με την εργολήπτρια εταιρία για την σταθεροποίηση του εδάφους στο σημείο όπου άδειαζαν τα απορριματοφόρα, τηρήθηκε.
Γεγονός που σήμερα επιτρέπει την αποκομιδή των απορριμμάτων προς τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Σχιστού ο οποίος αποφορτίστηκε στον ΧΥΤΑ της Φυλής κατά την προσωρινή λειτουργία του.
Σύμφωνα με την κ Μπιζά η σύσκεψη αφορούσε το εάν θα παραταθεί για λίγο ακόμη η μη αποκομιδή, λόγω της συνέχισης των εργασιών σταθεροποιησης του εδάφους σε μεγαλύτερη έκταση από την αρχική καθώς αυτή κρίθηκε ανεπαρκής.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης