Περιβάλλον

Εnvironmental Awards: Οικονομία και οικολογία αλληλένδετα για την ανάπτυξη ενός έθνους

Εnvironmental Awards: Οικονομία και οικολογία αλληλένδετα για την ανάπτυξη ενός έθνους
Στην χώρα μας, τα «Environmental Awards» επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές αξιοποίησης Διαδικασιών και Πρωτοβουλιών για την προστασία του Περιβάλλοντος και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη
Μία απίστευτη κούρσα βρίσκεται σε εξέλιξη από τις κορυφαίες οικονομίες του κόσμου, προκειμένου να αποκτήσουν τον «έλεγχο» στα κρίσιμα περιβαλλοντικά θέματα του πλανήτη (εκπομπή αέριων ρύπων, μόλυνση υδάτινων πόρων, κ.α.).
Όπως επισημαίνει το γνωστό site οικολογίας openmind «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι οι τρέχουσες τάσεις δείχνουν αύξηση της προσοχής, όσον αφορά την σχέση της οικονομικής ανάπτυξης και της καταστροφής του περιβάλλοντος».
Προφανώς οικονομία και οικολογία στις ημέρες μας δεν μπορούν να υπάρχουν χωριστά, αλλά και τα δύο είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη ενός έθνους.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες (π.χ. πετρελαϊκές) δεν έχουν μπει μόνο σε θέση να προσαρμοστούν στις παγκόσμιες οικονομικές αλλαγές, αλλά  έχουν επίσης συνειδητοποιήσει, ότι ο μόνος τρόπος για να συνεχίσουν να αυξάνουν την παραγωγική τους ικανότητα, είναι να συμβάλλουν στην ευημερία των φυσικών πόρων και να ενσωματώσουν την οικολογική ηθική σε κοινωνικά, τεχνολογικά και πολιτιστικά ζητήματα.
Πιο συγκεκριμένα, η σχέση με το περιβάλλον μέσω της κοινωνικής δέσμευσης και ο οικονομικός σχεδιασμός αποτελεί το «κλειδί» για την αύξηση της εταιρικής ευθύνης, που οδηγεί στην εξασφάλιση της εμπιστοσύνης των πελατών και των προμηθευτών και γενικότερα στην αποδοχή του προϊόντος.
Στην χώρα μας, τα «Environmental Awards» επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές αξιοποίησης Διαδικασιών και Πρωτοβουλιών για την προστασία του Περιβάλλοντος και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, καθώς και καινοτόμα βιώσιμα «πράσινα» έργα, τεχνολογίες ή προγράμματα, που συνεισφέρουν στη διαμόρφωση υγιούς περιβάλλοντος και οικονομικής ανάπτυξης, από Επιχειρήσεις και Οργανισμούς.
Η απονομή των φετινών βραβείων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.
Αξίζει να σημειωθεί η διάκριση του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, που βραβεύθηκε με το χρυσό βραβείο για την ενότητα Sustainable Energy Intensive Industry.
Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Στυλιανός Τριανταφύλλου, Ανώτερος Διευθυντής Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Ασπροπύργου (ΒΕΑ), ο οποίος υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη δέσμευση του Ομίλου για την εξοικονόμηση ενέργειας στην παραγωγική διαδικασία και στα κτήρια, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Ελευθερία Πάντζαλη

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης