Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Το ΙΚΕΑ θα χρησιμοποιεί μόνο ανανεώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά μέχρι το 2030

tags :
Το ΙΚΕΑ θα χρησιμοποιεί μόνο ανανεώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά μέχρι το 2030

Η Inter IKEA ανακοίνωσε την Πέμπτη 7/6/2018 ότι στοχεύει στη μείωση του αντίκτυπου του κάθε προϊόντος κατά περισσότερο από τα δύο τρίτα μέχρι το τέλος της επόμενης δεκαετίας

Η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης επίπλων στον κόσμο ΙΚΕΑ, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μόνο ανανεώσιμες πηγές και ανακυκλωμένα υλικά  στα προϊόντα της από το 2030, με στόχος τη μείωση των επιπτώσεων της στο περιβάλλον.
Η Inter IKEA, ιδιοκτήτρια του εμπορικού σήματος που είναι γνωστό για τα έπιπλα χαμηλού κόστους, ανακοίνωσε την Πέμπτη 7/6/2018 ότι   στοχεύει στη μείωση του αντίκτυπου του κάθε προϊόντος κατά περισσότερο από τα δύο τρίτα μέχρι το τέλος της επόμενης δεκαετίας.
Επί του παρόντος, το 60% της σειράς IKEA βασίζεται σε ανανεώσιμα υλικά, ενώ σχεδόν το 10% περιέχει ανακυκλωμένα υλικά, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Inter IKEA.
"Μέσα από το μέγεθος και την εμβέλειά μας, έχουμε την ευκαιρία να εμπνεύσουμε και να δώσουμε τη δυνατότητα σε περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους να ζήσουν καλύτερες ζωές, εντός των ορίων του πλανήτη", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Inter IKEA Torbjorn σε μια δήλωση που συνοδεύει το σχέδιο  στρατηγικής αειφορίας 2030 της εταιρείας.
«Είμαστε αποφασισμένοι, να συνεργαστούμε με όλους - από τους προμηθευτές πρώτων υλών μέχρι τους πελάτες και τους συνεργάτες μας».
Η Inter IKEA εντάσσεται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο παγκόσμιων εταιρειών που προσπαθούν να καταστήσουν τις δραστηριότητές τους περισσότερο βιώσιμες από περιβαλλοντική άποψη, αν και υπάρχουν ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσο επαρκούν να αναληφθούν δράσεις και αν πρέπει να κάνουν περισσότερα.
Οι 250 μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες παγκοσμίως αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο όλων των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, αλλά λίγοι έχουν συγκεκριμένους στόχους για τον περιορισμό των αυξανόμενων θερμοκρασιών σύμφωνα με το Reuters.
Οι πρώτες ύλες που  αντιπροσωπεύουν τις περισσότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου της IKEA και, παράλληλα με την επέκταση της πιθανής διάρκειας ζωής των προϊόντων της, είναι το σημείο όπου η ΙΚΕΑ βλέπει τις μεγαλύτερες δυνατότητες μείωσης των επιπτώσεών της στο περιβάλλον.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης