Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Schlumberger και Halliburton ετοιμάζουν προσφορές για τη συμφωνία με την Petrobras

Schlumberger και Halliburton ετοιμάζουν προσφορές για τη συμφωνία με την Petrobras

Συμφωνία χονδρικής πώλησης της παραγωγής

Η Schlumberger NV και η Halliburton Co προετοιμάζουν προσφορές για μια συμφωνία χονδρικής πώλησης της παραγωγής με την κρατική εταιρεία της Βραζιλίας Petrobras, η πρώτη για εταιρείες πετρελαϊκών υπηρεσιών στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Σύμφωνα με το Reuters και η μονάδα της General Electric Co, Baker Hughes, μελετά επίσης μια πιθανή προσφορά για το διαγωνισμό, που ξεκίνησε από την Petrobras τον Μάιο.
Η συμφωνία θα αποτελέσει έναν νέο τρόπο για την επιβαρυμένη με χρέη πετρελαϊκή εταιρεία να ενισχύσει την παραγωγή από ώριμα πεδία χωρίς να χάσει τον έλεγχο ή να διακινδυνεύσει κεφάλαια, συνεργαζόμενη με κάποιον από τους μεγαλύτερους παρόχους πετρελαϊκών υπηρεσιών παγκοσμίως.
Μια τέτοια συμφωνία θα επέτρεπε επίσης στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών πετρελαίου να χρησιμοποιήσουν δαπανηρό εξοπλισμό που παρέμεινε αδρανής για χρόνια κατά τη διάρκεια της ύφεσης στη βιομηχανία πετρελαίου της Βραζιλίας, που επλήγη από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου και από ένα μαζικό σκάνδαλο διαφθοράς στην Petrobras.
Ο μεγαλύτερος παραγωγός της Νότιας Αμερικής έχει προσελκύσει δισεκατομμύρια δολάρια για επενδύσεις από τις κορυφαίες πετρελαϊκές εταιρείες του κόσμου για την ανάπτυξη πετρελαιοφόρων πεδίων.
Η προσφορά ή πρόσκληση υποβολής προσφορών απευθύνθηκε στις τρεις κορυφαίες εταιρείες πετρελαϊκών υπηρεσιών του κόσμου, σύμφωνα με το Reuters.
Οι επιχειρήσεις θα ανταγωνισθούν με την υπόσχεσή τους να ενισχύσουν την παραγωγή από  το πελώριο Canto do Amaro της λεκάνης Potiguar, όπου ξεκίνησε η παραγωγή το 1986, προσφέροντας μεγαλύτερο μερίδιο παραγωγής στην Petrobras.
Σύμφωνα με το 15ετές συμβόλαιο, ο νικητής θα παρέχει κεφάλαια για τη διάνοιξη νέων φρεατίων στην περιοχή που βρίσκεται στο παράκτιο Rio Grande do Norte στη βόρεια Βραζιλία. Οι προσφορές πρόκειται να γίνουν αυτό το μήνα, αλλά τουλάχιστον μία από τις εταιρείες ζήτησε παράταση.
Οι συμφωνίες κατανομής της παραγωγής πραγματοποιούνται συνήθως από παραγωγούς πετρελαίου και όχι από τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών πετρελαίου.
Οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών πετρελαίου που ασχολούνται με δραστηριότητες παραγωγής κοινής χρήσης μπορεί να θεωρηθούν ότι ανταγωνίζονται με τους πελάτες και επίσης εκτίθενται σε μεγαλύτερο κίνδυνο από τις διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης