Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Μια Blackbear κόντρα στις εκπομπές ρύπων με αυτοκόλλητα αξίας 1 λίρας

Μια Blackbear κόντρα στις εκπομπές ρύπων με αυτοκόλλητα αξίας 1 λίρας
Η επιχειρηματική ιδέα που κέρδισε τον διαγωνισμό του GREENTECH CHALLENGE
Πρωτοποριακές ιδέες παρουσιάστηκαν στο Greentech Challenge τον διαγωνισμό που διοργάνωσε το ΕΜΠ με τελικό γύρο την περασμένη Κυριακή 6/5/2018, υπό την έμπνευση και καθοδήγηση του καθητητή κ. Κωσντατίνου Αραβώση.
O διαδωνισμός αυτός ανέδειξε νέες επιχειρηματικές ιδέες από ομάδες, στις οποίες μετείχε τουλάχιστον ένας φοιτητής του Πολυτεχνείου, οι οποίες παρουσίαζαν συγχρόνως την επιχειρηματική βάση της εφαρμογής.
Η ιδέα της BlackBear που αναφέρεται στην μέτρηση των ρύπων με αυτοκόλλητα αξίας 1 λιρας ήταν αυτή που κέρδισε τον διαγωνισμό, καθώς εντυπωσίασε για την καινοτομία και το αντικείμενο που είναι πρωτεύον για την σύγχρονη ενεργειακή οικονομία, την καθαρή ενέργεια και το περιβάλλον.Τα αυτοκόλλητα έχουν επιφάνεια αντίστοιχη με μιας πιστωτικής κάρτας.
Η ιδέα αυτή αποτελεί προιόν του τελειόφοιτου Θέμη Θεοδωράτου και φοιτητών του Imperial σε επίπεδο PHD.
Αυτοί έχουν την τεχνολογική πλευρά του project το οποίο αναζήτησε κεφάλαια ύψους 300.000 ευρώ για να γίνει το προιόν portable στο γ τρίμηνο του 2018 και να βγεί στην αγορά το 2019.
H BlackBear έχει εξασφαλίσει την δοκιμαστική του χρήση σε μέσα μεταφοράς του Λονδίνου.
Το προιόν της εταιρίας όσον αφορα την Ελλάδα λειτουργεί σε συνεργασία με τους 16 μετρητικούς σταθμούς ρύπανσης της Αττικής ενατικοποιώντας τις μετρήσεις σε μεγάλες οικονομίες κλίμακας με στόχο να παράσχει όσο το δυνατόν ακριβέστερα και πλουσιότερα στοιχεία για την προστασία της ρύπανσης, την ανθρώπινη ζωή και την ενίσχυση της καθαρής ενέργειας.
Μετρά το διοξείδιο και μονοξείδιο του αζώτου, άνθρακα και την αμμωνία και στόχο έχει να εφαρμοστεί πάνω στις λεωφορειακές γραμμές της Αθήνας.
Ήδη η BlackBear έχει εξασφαλίσει το προιόν να τεσταριστεί από τους εργαζομένους της BP και τα αυτοκίνητα της NISSAN.
Ασφαλώς και ο επενδυτής που το παρακολουθεί δεν χρειάζεται να σημειώσει το νούμερο που δόθηκε για τα 7 εκατ θανάτους, που σε ετήσια βάση προέρχονται από την ρύπανση της ατμοσφαιρας.

worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης