Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

ΕΟΠ: Η παραγωγή φυσικού αερίου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το περιβάλλον

ΕΟΠ: Η παραγωγή φυσικού αερίου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το περιβάλλον
Η διαδικασία καύσης του φυσικού αερίου προκειμένου να διαχωριστεί από το πετρέλαιο, οδηγεί στην αυξημένη παραγωγή C02, μονοξείδιου του άνθρακα, διοξειδίου του θείου, οξειδίων του αζώτου, καθώς και πολλών άλλων ενώσεων.
Οι γεωλόγοι προειδοποιούν για την ρύπανση του αέρα, των υδάτινων πόρων, καθώς και την διατάραξη της πανίδας στις γύρω περιοχές από τις δραστηριότητες γεώτρησης φυσικού αερίου.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) οι αγωγοί που χρειάζονται για την μεταφορά του φυσικού αεριού από τις γεωτρήσεις, απαιτούν εκχέρσωση του εδάφους, για να θαφτεί ο σωλήνας.
Επίσης, η παραγωγή φυσικού αερίου μπορεί να μολύνει μεγάλες ποσότητες νερού, το οποίο πριν απορριφθεί, πρέπει να υποβληθεί σε ειδική επεξεργασία, έτσι ώστε να μην ρυπαίνεται το έδαφος και ο υδροφόρος ορίζοντας.
Επίσης, παρά το γεγονός ότι το φυσικό αέριο που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι, είναι επεξεργασμένο, έτσι ώστε να είναι κυρίως μεθάνιο, το ακατέργαστο φυσικό αέριο που αντλείται από μία γεώτρηση, είναι πολύ τοξικό, με υψηλές συγκεντρώσεις υδρόθειου.
Η διαδικασία καύσης δε του φυσικού αερίου προκειμένου να διαχωριστεί από το πετρέλαιο, οδηγεί στην αυξημένη παραγωγή C02, μονοξείδιου του άνθρακα, διοξειδίου του θείου, οξειδίων του αζώτου, καθώς και πολλών άλλων ενώσεων.
Ο ΕΟΠ είναι το κέντρο δεδομένων για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υποστηρίζει την εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ που συνδέεται με τις εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα και την ποιότητα του αέρα.
Επίσης, συνεισφέρει στην αξιολόγηση των πολιτικών της ΕΕ για την ατμοσφαιρική ρύπανση και στην ανάπτυξη μακροπρόθεσμων στρατηγικών για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στην Ευρώπη.

Πάντζαλη Ελευθερία

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης