Περιβάλλον

Δράσεις για την μείωση του διοξειδίου του άνθρακα υιοθετεί ο Δήμος Εορδαίας

Δράσεις για την μείωση του διοξειδίου του άνθρακα υιοθετεί ο Δήμος Εορδαίας
Τα μέτρα στοχεύουν στη βελτίωση του περιβάλλοντος, στην υιοθέτηση περιβαλλοντικής συνείδησης, ενώ ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα ένταξης του δήμου σε ενεργειακά προγράμματα.
Μια δέσμη ενεργειών και δράσεων για την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας με τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και την αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τόσο σε δημόσιους, όσο και ιδιωτικούς τομείς στον αστικό ιστό της Πτολεμαΐδας, υιοθέτησε ο Δήμος Εορδαίας.
Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε το Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια (ΣΔΑΕ) της Πτολεμαΐδας, στο πλαίσιο της οριστικής υποβολής του ΣΔΑΕ στο Σύμφωνο των Δημάρχων.
Την μελέτη του Σχεδίου δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια αστικού ιστού της Πτολεμαΐδας εκπόνησε το ΕΚΕΤΑ-ΙΔΕΠ και περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα μπορέσει ο Δήμος Εορδαίας να μειώσει κατά 20,1% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2020.
Ειδικότερα, το ΣΔΑΕ περιλαμβάνει ένα σύνολο παρεμβάσεων, το οποίο έχει να κάνει με την ενεργειακή αναβάθμιση διαφόρων δημοτικών κτιρίων, του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, σχολικών κτηρίων κλπ., το δημοτικό φωτισμό και μέτρα που αφορούν την βελτίωση στις μεταφορές (διαχείριση δημοτικού στόλου), ενεργειακή αναβάθμιση ιδιωτικών κατοικιών, την αλλαγή ενεργειακού μείγματος με την τηλεθέρμανση που έχει βελτιώσει ήδη κατά πολύ το ανθρακικό αποτύπωμα.
«Η μελέτη περιλαμβάνει ένα σύνολο μέτρων, που από τη στιγμή που θα υλοποιηθούν, θα μπορέσουν να πετύχουν εξοικονόμηση ενέργειας και αντίστοιχα μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος», όπως τόνισε ο Ερευνητής του ΕΚΕΤΑ-ΙΔΕΠ Διονύσης Γιαννακόπουλος.
Επεσήμανε ακόμη, ότι τα μέτρα αυτά στοχεύουν στη βελτίωση του περιβάλλοντος, στην υιοθέτηση περιβαλλοντικής συνείδησης, ενώ ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα ένταξης του δήμου σε ενεργειακά προγράμματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης