Περιβάλλον

Έκκληση Macron στις ΗΠΑ για την προστασία του περιβάλλοντος

tags :
Έκκληση Macron στις ΗΠΑ για την προστασία του περιβάλλοντος
Ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι οι ΗΠΑ, κάποια στιγμή, θα ενταχθούν στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα
«Δεν υπάρχει πλανήτης Β» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Em. Macron ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου αναφερόμενος στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, απευθύνοντας έκκληση στη διεθνή κοινότητα να προσφέρουμε στα παιδιά μας «έναν πλανήτη όπου θα μπορούμε να κατοικούμε ακόμη σε 25 χρόνια».
Ο πρόεδρος της Γαλλίας σημείωσε ότι «σκοτώνουμε» τον πλανήτη, μολύνοντας τους ωκεανούς, μην κάνοντας τίποτα για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και καταστρέφοντας τη βιοποικιλότητα.
Επιπλέον, ο Macron είπε ότι οι χώρες πρέπει να βρουν μια ομαλή μετάβαση προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
Σημείωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι οι ΗΠΑ, κάποια στιγμή, θα ενταχθούν στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Στο Κογκρέσσο

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι Αμερικανοί γερουσιαστές και βουλευτές του Κογκρέσου στον πρόεδρο της Γαλλίας χειροκροτώντας τον και επευφημώντας τον όρθιοι για τουλάχιστον 3 λεπτά μόλις εισήλθε στην αίθουσα, προτού ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους ξεκινήσει να εκφωνεί την πολυαναμενόμενη ομιλία του με επίκεντρο την αμερικανο-γαλλική φιλία.
Κατά τη διάρκεια της τρίτης και τελευταίας ημέρας της επίσημης επίσκεψής του Γάλλου προέδρου στις ΗΠΑ, ο Macron στοχεύει με την ομιλία του ενώπιον του αμερικανικού κογκρέσου να παρουσιάσει στους Αμερικανούς το όραμά του για τον κόσμο, έπειτα από μια ημέρα περίπλοκων συνομιλιών με τον Αμερικανό ομόλογό του D.Trump.
Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Γαλλίας επισήμανε ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίσουν μαζί τις διεθνείς προκλήσεις, ενώ υπογράμμισε ότι Ουάσιγκτον και Παρίσι έχουν μια «πολύ ειδική σχέση».
Oπως σημείωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, η στιγμή είναι κρίσιμη και πρέπει να δράσουμε μαζί για να προστατεύσουμε τους διεθνείς θεσμούς όπως τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ.
Ο Macron υπογράμμισε ότι ένας εμπορικός πόλεμος θα καταστρέψει τις θέσεις εργασίας κι ότι η μεσαία τάξη θα καταβάλει το αντίτιμο για αυτό.

Πυρηνική συμφωνία με το Ιράν

Η Γαλλία δεν θα αποχωρήσει από τη διεθνή συμφωνία για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης (JCPOA) δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Macron ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου.
"Η Γαλλία δεν θα αποχωρήσει από τη JCPOA, επειδή την υπογράψαμε", δήλωσε ο Μακρόν τονίζοντας ωστόσο την πρόθεση του Παρισιού να εργαστεί για μια καλύτερη συμφωνία.
"Μπορούμε να εργαστούμε για μια πιο ολοκληρωμένη συμφωνία", είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας επίσης ότι: "To Ιράν δεν θα πρέπει ποτέ να αποκτήσει πυρηνικά όπλα"



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης