Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Επενδύσεις 25 εκατ. λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο για την παγκόσμια ρύπανση των ωκεανών από τα πλαστικά

Επενδύσεις 25 εκατ. λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο για την παγκόσμια ρύπανση των ωκεανών από τα πλαστικά
Επένδυση 25 εκατ. λιρών σε νέες ιδέες και επιχειρήσεις θα πραγματοποιήσει η εταιρεία Sky στο Ηνωμένο Βασίλειο, με στόχο να επιλυθεί η τεράστια κρίση της ποσότητας των πλαστικών στους ωκεανούς.
Ειδικότερα, έχει ήδη ξεκινήσει το Sky Ocean Ventures με σκοπό να βοηθήσει τις καινοτόμες ιδέες να υλοποιηθούν και τις επιχειρήσεις που αναπτύσσουν εναλλακτικές λύσεις για τις πλαστικές φιάλες και τις σακούλες, διαφορετικά υλικά για συνθετικές ίνες ρούχων και εφευρέσεις για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ανακυκλώνουν στο σπίτι.
Επίσης, εγκαινιάζει την πρωτοβουλία Innovators in Residence, ένα σχέδιο εκκολαπτηρίου που θα προσφέρει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα προϊόντα τους στην πανεπιστημιούπολη του Sky στο Λονδίνο.
Σε παράλληλο επίπεδο, σύμφωνα με έκθεση της βρετανικής κυβέρνησης η ποσότητα των πλαστικών στον ωκεανό μπορεί έως και να τριπλασιαστεί μεταξύ 2015 και 2025.
Η "Έκθεση Διερεύνησης Προοπτικής για το Μέλλον της Θάλασσας" του Υπουργείου Επιστήμης του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει ότι το θαλάσσιο περιβάλλον αντιμετωπίζει μία "πρωτοφανή αλλαγή ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας και της κλιματικής αλλαγής"
Σύμφωνα με τον καθηγητή Έντουαρντ Χιλ του Εθνικού Ωκεανογραφικού Κέντρου της χώρας, ο ωκεανός είναι "κρίσιμος για το οικονομικό μας μέλλον". Η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού σε εννέα δισεκατομμύρια σημαίνει ότι η ανθρωπότητα θα στραφεί και στον ωκεανό για αναζήτηση περισσοτέρων τροφίμων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης