Περιβάλλον

Σ. Φάμελλος: Επείγει να καλυφθούν οι ανάγκες της Θεσ/νίκης κατά 100% από το νερό του Αλιάκμονα

Σ. Φάμελλος: Επείγει να καλυφθούν οι ανάγκες της Θεσ/νίκης κατά 100% από το νερό του Αλιάκμονα
"Αυτό που επείγει προφανώς και συζητήσαμε με τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ είναι η επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού, έτσι ώστε το νερό του Αλιάκμονα να καλύπτει 100% τις ανάγκες και να χρησιμοποιούμε το νερό της Αραβησσού μόνο ως παροχή ασφαλείας για έκτακτες συνθήκες".
Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μετά την επίσκεψή του στο σημείο όπου σημειώθηκε μεγάλης έκτασης βλάβη στον αγωγό της ΕΥΑΘ, με αποτέλεσμα να διακοπεί από νωρίς σήμερα το πρωί η υδροδότηση σε περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου της ΕΥΑΘ Γιάννη Κρεστενίτη και ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή εξασφαλίζεται, από το νερό του ποταμού Αλιάκμονα και από τις γεωτρήσεις που διαθέτει η ΕΥΑΘ, η κάλυψη περίπου του 72 - 75% των αναγκών της Θεσσαλονίκης. Αναφερόμενος στο έργο αποκλειστικής υδροδότησης της πόλης από τον Αλιάκμονα, δήλωσε: "Το έργο αυτό είναι πλήρως μελετημένο κι έχει υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ, που με την ευκαιρία αυτή διαπιστώνουμε ακόμη μια φορά την ανάγκη του, αλλά και την προετοιμασία της ΕΥΑΘ για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.
Καταλήγοντας, ο αναπληρωτής υπουργός, εξήρε τις προσπάθεις που καταβάλλονται για την αποκατάσταση της βλάβης, επισημαίνοντας ότι από την πρώτη στιγμή τα συνεργεία της ΕΥΑΘ είναι επί ποδός σε 24ωρη βάση.
"Και μάλιστα με πλήρη στελέχωση, μιας και συνέβαλαν σε αυτό θετικά οι 150 προσλήψεις στελεχών στην εταιρεία. Έχει εντοπιστεί η βλάβη στον υφιστάμενο αγωγό των 40 ετών περίπου της Αραβησσού και έχει προσδιοριστεί η μέθοδος τεχνικής αποκατάστασης", πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος.


www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης