Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Γ. Σταθάκης: Σε λίγες εβδομάδες η εξαγγελία χρηματοδότησης των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων

Γ. Σταθάκης: Σε λίγες εβδομάδες η εξαγγελία χρηματοδότησης των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων
"θέμα μετεγκατάστασης χωρίς τήρηση του νόμου περί σαφούς προσδιορισμού του χώρου μετεγκατάστασης και του χρονοδιαγράμματος κοκ., δεν τίθεται" δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας
"Μετεγκαταστάσεις γίνονται μόνο στο πνεύμα του νόμου που υπάρχει σήμερα. Ο νομοθέτης είναι πολύ σαφής. Ανοίγει ένα θέμα μετεγκατάστασης μόνο στην περίπτωση που έχει υποδειχθεί με σαφήνεια ο χώρος υποδοχής μιας εγκατάστασης που καλείται να φύγει", τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, στο Περιφερειακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας.
O κ. Σταθάκης απαντώντας σε εκπροσώπους επιχειρήσεων σχετικά με μετεγκαταστάσεις επιχειρήσεων στη δυτική Θεσσαλονίκη τόνισε ότι
"θέμα μετεγκατάστασης χωρίς τήρηση του νόμου περί σαφούς προσδιορισμού του χώρου μετεγκατάστασης και του χρονοδιαγράμματος κοκ., δεν τίθεται.
Συνεπώς, όσοι θεωρούν ότι υπάρχει θέμα μετεγκατάστασης, ή κλεισίματος εγκαταστάσεων, κατά παράβαση του ισχύοντος νόμου, νομίζω ότι δεν τίθεται καν συζήτηση", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Σχετικά με τα τοπικά χωρικά σχέδια, που θα σχεδιάζουν οι δήμοι, επισήμανε ότι "είναι θέμα λίγων εβδομάδων η εξαγγελία της χρηματοδότησης των τοπικών χωρικών από τους δήμους".


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης