Περιβάλλον

Τουρκία: Ο Erdogan υπέρ της εξεύρεσης λύσης στην ονομασία της πΓΜΔ

tags :
Τουρκία: Ο Erdogan υπέρ της εξεύρεσης λύσης στην ονομασία της πΓΜΔ
Συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον πρωθυπουργό  της ΠΓΔΜ Zoran Zaev
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Zoran Zaev, κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 12 /2/2018 το απόγευμα, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της πΓΔΜ.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε τις «πολιτικές καλής γειτονίας που ακολουθεί η πΓΔΜ» και τη διαδικασία για την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα (για το θέμα του ονόματος), προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο είναι καλό για τα Βαλκάνια και για την ευρωατλαντική προοπτική της πΓΔΜ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι κ.κ. Zaev και Erdogan συμπέραναν ότι οι δύο φιλικές χώρες έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν περαιτέρω την οικονομική τους συνεργασία μέσω της αύξησης των τουρκικών επενδύσεων στην πΓΔΜ και μέσω νέων πρωτοβουλιών από τη μεριά των Σκοπίων.
Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Τουρκίας για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και για την υποστήριξη που παρέχει η Τουρκία σχετικά με την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης