Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Το Λονδίνο επενδύει 1 δισ. ευρώ για τη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας

Το Λονδίνο επενδύει 1 δισ. ευρώ για τη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας
Ο δήμαρχος Sadiq Khan επιχειρεί να καταστήσει το Λονδίνο μια πόλη περισσότερο «πράσινη» και φιλική προς το περιβάλλον
Την επένδυση 875 εκατ. στερλίνων (περίπου 1,03 δισ. ευρώ) μέχρι το 2021 για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στο Λονδίνο ανακοίνωσε χθες Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 ο δήμαρχος της πόλης, Sadiq Khan, υπερδιπλασιάζοντας τους οικονομικούς πόρους που κατευθύνονται στην αντιμετώπιση της μόλυνσης του αέρα.
Το συγκεκριμένο πρόβλημα στο Λονδίνο φέρεται να επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου, έχοντας φτάσει να προκαλεί 9.400 θανάτους μέσω ασθενειών που αποδίδονται στην κακή ποιότητα του εισπνεόμενου αέρα στη βρετανική πρωτεύουσα.
Μεταξύ των προτεινόμενων δράσεων περιλαμβάνεται η δημιουργία μιας «Ζώνης Εξαιρετικά Χαμηλών Εκπομπών» καυσαερίων, καθώς και η δημιουργία πέντε «Γειτονιών Χαμηλών Εκπομπών» που εκτείνονται σε οκτώ δήμους της πόλης.
Όπως δήλωσε ο Khan, «με σχεδόν 10 χιλιάδες Λονδρέζους να πεθαίνουν πρόωρα ετησίως λόγω της μόλυνσης του αέρα, η αντιμετώπιση της χαμηλής ποιότητάς του, αποτελεί επείγον ζήτημα δημόσιας υγείας που απαιτεί γενναίες δράσεις».
Για να συμπληρώσει: «Θέλω το Λονδίνο να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στην αντιμετώπιση της πρόκλησης του καθαρισμού του αέρα μας».
Μόλις την περασμένη Δευτέρα 5/12 ο δήμαρχος του Λονδίνου ανακοίνωσε, ότι στη βρετανική πρωτεύουσα θα επενδυθούν 905 εκατ. ευρώ έως το 2021 για την προαγωγή της ποδηλασίας ως βασικού μέσου μετακίνησης, με τη δημιουργία μεταξύ άλλων, ειδικών κλειστών ποδηλατόδρομων που θα διατρέχουν ολόκληρη την πόλη.
Ο Khan επιχειρεί με κάθε μέσο να καταστήσει το Λονδίνο μια πόλη περισσότερο «πράσινη» και φιλική προς το περιβάλλον - και τους πολίτες της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης