Περιβάλλον

«Πράσινες» επενδύσεις 1 δισ. ευρώ ανά τον κόσμο προωθεί ο όμιλος Ikea

«Πράσινες» επενδύσεις 1 δισ. ευρώ ανά τον κόσμο προωθεί ο όμιλος Ikea
Διαθέτει ήδη ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκούς συλλέκτες στα κτίριά του
Ο όμιλος Ikea είχε ήδη βάλει στόχο από πέρυσι, μέχρι το τέλος του 2016 να διαθέτει και να λειτουργεί 327 ανεμογεννήτριες, καθώς και να έχει εγκαταστήσει 730 χιλιάδες φωτοβολταϊκούς συλλέκτες στα κτίριά του ανά τον κόσμο
Ο πολυεθνικός όμιλος ειδών σπιτιού και γραφείου Ikea δεσμεύτηκε σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 να επενδύσει 1 δισ. ευρώ σε εταιρείες ανακύκλωσης και σε δάση, μετά την πώληση έναντι 5,2 δισ. ευρώ του τομέα της ανάπτυξης προϊόντων και της εφοδιαστικής αλυσίδας του στην Inter Ikea, έναν όμιλο με έδρα το Λίχτενσταϊν που ελέγχεται από τον ιδρυτή του Ikea, Ingvar Kamprad.
Συγκεκριμένα, ο όμιλος Ikea ανέλαβε δεσμεύσεις για επενδύσεις 1 δισ. ευρώ στη βιωσιμότητα της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, σχεδιάζοντας να αγοράσει δάση, αλλά και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ανακύκλωση, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στα βιο-υλικά.
Ο όμιλος έχει ήδη αγοράσει 747 χιλ. στρέμματα δασών στη Ρουμανία και σε χώρες της Βαλτικής Θάλασσας, ενώ έχει σταδιακά μειώσει τη χρήση πολυστυρενίου (πολυφαινυλαιθενίου) στις συσκευασίες του προς όφελος ανακυκλώσιμων εναλλακτικών υλικών, με εξαίρεση τη συσκευασία συσκευών κουζίνας.
Οι νέες δεσμεύσεις «πράσινης» επιχειρηματικότητας του Ikea έρχονται να προστεθούν στα 600 εκατ. ευρώ επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις οποίες είχε δεσμευτεί το 2015, με στόχο να καταστεί ενεργειακά αυτόνομος όμιλος μέχρι το 2020.
Ο όμιλος Ikea έχει βάλει στόχο μέχρι το τέλος του 2016 να διαθέτει και να λειτουργεί 327 ανεμογεννήτριες, καθώς και να έχει εγκαταστήσει 730 χιλιάδες φωτοβολταϊκούς συλλέκτες στα κτίριά του ανά τον κόσμο, έχοντας παράξει μέχρι στιγμής σε ενέργεια το ισοδύναμο του 71% της ενέργειας που καταναλώνει.
Επισημαίνεται, ότι ο όμιλος Inter Ikea ελέγχει πλέον - για λόγους φορολογικής βελτιστοποίησης - τις μεταποιητικές δραστηριότητες του ομίλου Ikea, το τμήμα σχεδιασμού των προϊόντων του, καθώς και το δίκτυο διαφημίσεων και διανομών του, ούτως ώστε ο όμιλος Ikea να εστιάζει αποκλειστικά στη λειτουργία των καταστημάτων του, καταβάλλοντας στην Inter Ikea το 3% των ετήσιων πωλήσεών του ως δικαιώματα δικαιόχρησης (franchise fee).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης