Περιβάλλον

Ο Πόλεμος των αποβλήτων: Στροφή της Evian στα πλαστικά μπουκάλια από ανακυκλωμένο υλικό

Ο Πόλεμος των αποβλήτων: Στροφή της Evian στα πλαστικά μπουκάλια από ανακυκλωμένο υλικό
 Η Evian πρόκειται να παράγει όλες τις πλαστικές φιάλες από ανακυκλωμένο πλαστικό έως το 2025 - Η μάρκα εμφιαλωμένου νερού πρόκειται να υιοθετήσει μια κυκλική προσέγγιση για την χρήση παλστικών
Η Evian, μια από τις πιο μεγάλες μάρκες εμφιαλωμένου νερού στον κόσμο, θα παράγει όλα τα πλαστικά μπουκάλια από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό μέχρι το έτος 2025.
Σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη 18/1/2018, η επιχείρηση, της οποίας η μητρική εταιρεία είναι η Danone, δήλωσε ότι θα υιοθετήσει μια "κυκλική προσέγγιση" στη χρήση πλαστικών.
Η  Evian σύμφωνα με το CNBC πρόκειται να συνεργαστεί με μια σειρά ενδιαφερομένων που θα την βοηθήσουν στην επίτευξη των φιλοδοξιών του.
Όσον αφορά τη συσκευασία, ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Loop Industries, μια επιχείρηση που έχει αναπτύξει τεχνολογία που μετατρέπει όλα τα πλαστικά απορρίμματα από τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο στο υψηλής ποιότητας πλαστικό που χρειάζεται η Evian. Αυτό, σημείωσε, θα επιτρέψει "έναν συνεχή  κύκλο για την ανακύκλωση σε μεγάλη κλίμακα".
Μεταξύ άλλων, η Evian δήλωσε ότι θα συνεργαστεί επίσης με εταιρείες όπως η Veolia, καθώς και καταναλωτές, για να αυξήσει τόσο τα ποσοστά συλλογής όσο και την ανακύκλωση των πλαστικών φιαλών.
«Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της μάρκας μας για να κατακτήσουμε ηγετική θέση, να προωθήσουμε τη συνεργασία σε ολόκληρο τον κλάδο και, μαζί με τους εταίρους, να μεταμορφώσουμε την προσέγγισή μας στο πλαστικό», δήλωσε η Patricia Oliva, διευθύντρια της Evian.
Η Christiana Figueres, πρώην εκτελεστική γραμματέας  των Ηνωμένων Εθνών για την αλλαγή του κλίματος, χαιρέτισε τα σχέδια της Evian.
"Για πρώτη φορά, είμαστε η γενιά που έχει τις γνώσεις και την τεχνολογία για να εμποδίσει την άνοδο των παγκόσμιων θερμοκρασιών, αλλά πρέπει να κινηθούμε ταχύτερα", δήλωσε.
" Brands που κάνουν τολμηρά βήματα όπως το Evian θα βοηθήσουν να μετατοπιστεί η βελόνα και να λυγίσει την καμπύλη εκπομπών".
Μια σειρά από επιχειρήσεις υψηλού προφίλ προσπαθούν να μειώσουν τα πλαστικά απορρίμματα τους.
 Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, κορυφαίο βρετανικό σουπερμάρκετ, το οποία ειδικεύεται στην κατεψυγμένη διατροφή, δεσμεύτηκε να εξαλείψει τις πλαστικές συσκευασίες από τα προϊόντα του μέχρι το τέλος του 2023. Επίσης, αυτή την εβδομάδα, η McDonald's ανακοίνωσε ότι το 100% των συσκευασιών της θα προέρχεται  από ανακυκλωμένες ή πιστοποιημένες πηγές έως το 2025.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης