Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Νέα χρηματοδοτική πρωτοβουλία της Κομισιόν για οικολογικές λύσεις στις μεταφορές της Ευρώπης

Νέα χρηματοδοτική πρωτοβουλία της Κομισιόν για οικολογικές λύσεις στις μεταφορές της Ευρώπης
Tο πρόγραμμα Cleaner Transport Facility (CTF) θα στηρίξει τις επενδύσεις σε εναλλακτικά καύσιμα και τεχνολογία.
Μια νέα πρωτοβουλία χρηματοδότησης που έχει ως στόχο να απαλλάξει από τη χρήση υδρογονανθράκων τον τομέα των μεταφορών στην Ευρώπη, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Συγκεκριμένα, Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προωθούν το πρόγραμμα Cleaner Transport Facility (CTF), το οποίο θα στηρίξει τις επενδύσεις σε εναλλακτικά καύσιμα και τεχνολογία.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα αφορά στην ανάπτυξη όχι μόνο πιο οικολογικών οχημάτων, αλλά και της σχετικής υποδομής, όπως τη φόρτιση και τους σταθμούς ανεφοδιασμού.
Ο στόχος του CTF ευθυγραμμίζεται με τις πολιτικές της ΕΕ, όπως η πρόσφατα εισαχθείσα στρατηγική χαμηλών εκπομπών καυσαερίων, οι οποίες αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τον καθαρισμό του αέρα και τη μείωση της ηχορύπανσης.
Η Επίτροπος της ΕΕ για τις Μεταφορές Violeta Bulc δήλωσε, ότι «στόχος μας είναι να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του συστήματος μεταφορών με την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών, τις βιώσιμες μεταφορές και την περαιτέρω ενθάρρυνση της στροφής προς χαμηλότερες εκπομπές ρύπων στο τομέα των μεταφορών».
Το πρώτο έργο στο πλαίσιο του προγράμματος αναμένεται να υπογραφεί στις αρχές του 2017 και θα αφορά στην αγορά νέων λεωφορείων υδρογόνου και τις σχετικές υποδομές στη Λετονία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης