Περιβάλλον

Εντοπίστηκε ρύπανση από το ναυάγιο κοντά στη Μύκονο - Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Εντοπίστηκε ρύπανση από το ναυάγιο κοντά στη Μύκονο - Η ανακοίνωση του Λιμενικού
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού αντιρρυπαντικά σκάφη έχουν σπεύσει στο σημείο
"Λωρίδα ελαφριάς ιριδίζουσας ρύπανσης στις βορειοανατολικές ακτές της νήσου Τραγονησίου κατά προσέγγιση μήκους περίπου 200 μ. και πλάτους περίπου 5 μ." εντόπισε αεροσκάφος του Λιμενικού Σώματος, μετά την προσάραξη του φορτηγού πλοίου LITTLE SEYMA με σημαία Παναμά στη βραχονησίδα Τραγονήσι νότιο ανατολικά της Μυκόνου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού αντιρρυπαντικά σκάφη έχουν σπεύσει στο σημείο.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό:
"Αναφορικά με την προσάραξη του Φ/Γ πλοίου ''LITTLE SEYMA'' σημαίας Παναμά, την 22/12/2017 με δώδεκα (12) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, μέλη πληρώματος, στη νήσο Τραγονήσι νότιο ανατολικά ν. Μυκόνου γνωρίζεται ότι στην ανωτέρω περιοχή έχουν καταπλεύσει αντιρρυπαντικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και τα Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧΙΙ” Ν.Π.12109 και Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΧL” Ν.Π. 11723, τα οποία προέβησαν στην πόντιση πλωτών φραγμάτων πέριξ του ναυαγίου.
Επιπρόσθετα, αεροσκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο μετέβη στην περιοχή εντόπισε λωρίδα ελαφριάς ιριδίζουσας ρύπανσης στις βορειοανατολικές ακτές ν. Τραγονησίου κατά προσέγγιση μήκους περίπου 200 μ. και πλάτους περίπου 5 μ., ενώ πέριξ του ναυαγίου δεν εντοπίστηκε θαλάσσια ρύπανση. Παράλληλα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, διενέργησαν ελέγχους επί του πλοίου και στην περιοχή του ναυαγίου.
Τέλος, από την ανάδοχη εταιρεία απορρύπανσης έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες με ιδιώτες δύτες, για την απάντληση των καυσίμων του πλοίου."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης