Περιβάλλον

Νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών προωθεί το Ηνωμένο Βασίλειο

Νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών προωθεί το Ηνωμένο Βασίλειο
Ένα πρόγραμμα κατάθεσης μπουκαλιών έχει ήδη προταθεί από τον υπουργό περιβάλλοντος Michael Gove
Την καταβολή αντιτίμου σε όσους επιστρέφουν τα πλαστικά μπουκάλια των ποτών τους εξετάζει το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την έκθεση του Κοινοβουλίου που παρουσιάζει αναλυτικά το Bloomberg.
Ειδικότερα, το μέτρο αυτό θα αυξήσει το ποσοστό ανακύκλωσης των μπουκαλιών της χώρας στο 90% αναφέρει η Επιτροπή Ελέγχου Περιβάλλοντος της Βουλής των Κοινοτήτων. Λίγο περισσότερο από τα μισά, από τα 13 δισεκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια που χρησιμοποιούνται στη Μεγάλη Βρετανία κάθε χρόνο ανακυκλώνονται, τα υπόλοιπα αποστέλλονται σε χώρους υγειονομικής ταφής, καίγονται ή γίνονται σκουπίδια στους δρόμους.
Ένα πρόγραμμα κατάθεσης μπουκαλιών έχει ήδη προταθεί από τον υπουργό περιβάλλοντος Michael Gove, ο οποίος έχει καταστήσει προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ρύπανσης πό πλαστικά, από τότε που ανέλαβε αυτή την αρμοδιότητα νωρίτερα μέσα στο έτος. Αυτό το πρόγραμμα θα βοηθούσε στη μείωση του πλαστικού στις θάλασσες, η οποία βλάπτει τη θαλάσσια ζωή.
"Χρειάζεται επείγουσα δράση για να προστατευθεί το περιβάλλον μας από τις καταστροφικές επιπτώσεις της θαλάσσιας ρύπανσης από πλαστικά, η οποία αν συνεχίσει να αυξάνεται με τα τρέχοντα ποσοστά, μέχρι το 2050 το συνολικό βάρος των πλαστικών θα ξεπεράσει το αντίσοιχο των ψαριών", δήλωσε η Mary Creagh, πρόεδρος της επιτροπής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης